UTA – ASU Politehnica | Cosmin Petruescu: Vom face tot ce depinde de noi pentru un rezultat pozitiv

214

Un nou episod al derby-ului vestului, dintre UTA și ASU Politehnica se consumă, sâmbătă, în Aradul Nou, în runda cu numărul 33 a ligii secunde. Alb-violeții așteaptă cu nerăbdare înfruntarea cu rivala de pe Mureș pentru a șterge cu buretele eșecul suferit etapa trecută cu ACS Poli, dar și pentru a răzbuna înfrângerea cu alb-roșii, din tur.

De altfel, antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, a subliniat că întreaga echipă a avut de învățat după eșecul din tur de pe „Dan Păltinișanu”. „După acel joc am înțeles cu toții ce înseamnă un astfel de meci. Cu siguranță, vom face tot ce depinde de noi pentru a face un rezultat bun și pentru a obține un rezultat pozitiv. Poate că ei sunt favoriți pe hârtie, dar avem și noi atuu-rile noastre, chiar dacă ultimul rezultat nu confirmă forma bună pe care am traversat-o”, a spus Petruescu.

Tehnicianul „băieților în ghete” nu crede în avantajul terenului propriu, atât în ceea ce privește atmosfera din tribune, cât și suprafața sintetică de pe arena „Motorul”, suprafață cu care gazdele sunt mult mai familiarizate. „E un meci deschis oricărui rezultat, eu nu cred în avantajul terenului propriu, pentru că și noi în tur am jucat acasă și acest lucru nu i-a împiedicat să plece cu toate punctele de la Timișoara. Vom avea și noi susținerea fanilor la Arad, sunt sigur că își vor face simțită prezența, din plin, pe stadion. În ceea ce privește suprafața de joc, toată săptămâna ne-am pregătit și noi pe o suprafață sintetică și chiar dacă, din câte am înțeles, cel de acolo e diferit, sunt convins că nu va fi o problemă să ne adaptăm. E ultimul lucru la care trebuie să ne gândim”, a mai adăugat „conferențiarul”.

În final, dincolo de orgoliile care vin „la pachet” cu această confruntare, antrenorul celor de la ASU Politehnica a subliniat importanța punctelor, în condițiile în care echipa pe care o conduce nu stă deloc liniștită în lupta pentru rămânerea în cel de-al doilea eșalon. „Noi trebuie să adunăm puncte, pentru că nu suntem într-o situație foarte bună, mai ales după rezultatele din ultima rundă. Suntem cu toții conștienți de acest lucru și știm cât de important e să strângem cât mai multe puncte în etapele rămase”, a concluzionat Petruescu.

ASU Politehnica abordează partida din Aradul Nou cu o singură problemă de lot. Ioan Mera va rata derby-ul de pe Mureș, fiind suspendat. În schimb, Dalin Munteanu și Marvin Schieb s-au antrenat normal, însă, cel mai probabil, nu vor face parte din lot, din cauza lipsei de jocuri în picioare.

UTA Arad – ASU Politehnica Timișoara se joacă sâmbătă, de la ora 13:30, în direct pe Digisport 1, TelekomSport 1 și Looksport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.