USR Timiș iese la luptă. Prima bătălie e cu… semnăturile

954

Nou înființata formațiune politică ce și-a propus să salveze Bucureștiul a reușit să se facă văzută și auzită la alegerile locale din vară. USB a început să crească și să adune adepți. Astfel, a devenit un partid ce are de gând să salveze întreaga țară și a devenit USR. Filiala Timiș a partidului s-a înființat recent, la 19 septembrie 2016, prin hotărârea biroului național al USR.

Și ca să pună în practică tot ce îi definește, adică o nouă politică, au pornit de la bază, cu o adunare generală a filialei Timiș, ce a avut loc în data de 27 septembrie 2016. Cu acest prilej a fost aleasă conducerea filialei.

O primă apariție în public și o prezentare a conducerii locale a partidului a avut loc azi în prezența vicepreședintelui național Cristian Ghica.

Președintele formațiunii politice la nivelul județului Timiș este Luminița Dolângă, profesor, care este secondată de nu mai puțin de șase vicepreședinți. Care se auto-recomandă ca persoane ce nu au fost implicate până acum în politică de nici o parte. Majoritatea sunt tineri ce provin fie din mediul universitar, fie din mediul de afaceri privat. Cea mai mare și stringentă problemă este aceea de a strânge necesarul de semnături pe listele ce trebuie centralizate. Au reușit până acum să obțină peste jumătate din necesarul de susținători. Și-au propus o țintă de circa 15 la sută din sufragiile din decembrie. Obiectivul este cu atât mai ușor de atins, se spune, cu cât va fi o afluență mai mare de votanți. Listele cu propunerile de candidați nu sunt încă întocmite definitiv, dar în scurt timp ele vor deveni publice.

În câteva cuvinte, USR-iștii se declară mai degrabă de orientare de dreapta și l-ar agrea pe Dacian Cioloș să conducă în continuare guvernul în calitate de premier. De alianțe politice e prematur de vorbit, dar pe cât posibil ar trebui evitată o colaborare cu PSD-ul.

„În sondajul nostru suntem cam la 10 procente, suntem pe un trend crescător… Scopul nostru este să consolidăm acest loc trei și să jucam un rol foarte important în formarea noului guvern” – este optimist, în declarații, Cristian Ghica.

Iar Luminița Dolângă, președintele local, crede că: „ Suntem un partid nou, compus din oameni care n-au mai făcut politică , dar suntem de bună credință și vrem cu întreaga noastră competență și putere de muncă, să generăm începutul schimbării actualei clase politice. Aceasta trebuie să fie în slujba cetățeanului și nu a intereselor de partid”.

LĂSAȚI UN MESAJ