USR Timiș condamnă surghiunirea lui Sorin Predescu la Craiova

94

Din partea echipei Alianței USR PLUS Timiș, Viviana Țecu, vicepreședinte USR Timiș face public un punct de vedere al candidatului Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara, Dominic Fritz, cu privire la cazul lui Sorin Vlad Predescu, șeful Direcției Județene de Cultură.

„Unul dintre cele mai sigure semne pentru o administrație putredă care nu mai funcționează în beneficiul oamenilor este felul în care sunt tratați funcționarii care semnalează anumite nereguli. Este revoltător că tradiția toxică a supunerii brutale a profesioniștilor din administrație unor mărunte interese politice sau personale e vie și la Timișoara.

Sorin Vlad Predescu, șeful Direcției Județene de Cultură și simplu membru al PNL, a avut curajul să conteste legalitatea reabilitării trotuarelor din centrul istoric și s-a opus, printre altele, distrugerii Podului Episcopal. A câștigat de fiecare dată când a mers în instanță împotriva ilegalităților administrației Robu. Drept urmare, Nicolae Robu l-a exilat la Craiova, prin detașare, deși Timișoara are nevoie ca de aer de funcționari care pun interesele orașului deasupra propriilor poziții sau intereselor de partid. Iată însă că tocmai ei sunt alungați și sunt păstrați și promovați lingușitorii, unii chiar cu legături directe la lumea interlopă.

Teoretic, primarul nu are putere asupra șefului unei direcții județene, pe linie administrativă. Dar Nicolae Robu e și șeful PNL Timiș și are putere, pe linie de partid, asupra întregii administrații. De luni de zile pune presiune pe colegii lui din guvern – dar nu pentru centură sau stadion, ci pentru înlăturarea unui profesionist incomod. Sorin Predescu nu e la prima detașare pentru că nu e obedient. La fel a mai încercat și guvernul PSD, în 2014. Trist este că și la PNL supunerea oarbă dorințelor unui baron local este principalul criteriu de promovare.

Aceste practici sunt primele pe care le voi elimina din Primărie. Sunt toxice pentru atmosfera din organizație și afectează buna funcționare a aparatului prin favorizarea mediocrilor. Cazul Predescu este și un semn bun. Timișoara are oameni care nu se îndoaie după poftele unui șef, iar unii dintre ei sunt și în administrația locală. Îi asigur pe toți funcționarii corecți și competenți că vom avea o bună colaborare, când voi fi primarul Timișoarei. Îi voi asculta, iar opinia lor, argumentată și expertă, va fi importantă pentru mine. Iar pe dl. Predescu îl aștept să se întoarcă din detașare”.

LĂSAȚI UN MESAJ