8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

USR și aliații săi luptă la baionetă pentru a câștiga, din nou, Primăria Timișoarei | VIDEO

Mobilizați de recenta alianță între poli opuși (măcar în teorie) ai politicii românești, anume PSD și PNL, cei care se consideră autenticii reprezentanți ai dreptei au făcut încă un pas spre coagularea unui alt grup compus din câteva partide și formațiuni civice.

Cum deja se știe, recent USR a convins două grupări politice, mai precis PMP și Forța Dreptei, să constituie o alianță electorală pentru alegerile locale.

Iată că acum gruparea se lărgește cu alte două partide, care aderă la programul comun, plus încă câteva formațiuni ce nu intră în alianță, dar o vor sprijini într-o campanie comună.

Primarul Dominic Fritz, ca lider judetean al noii alianțe, a prezentat azi în mod public echipa lărgită cu care va colabora și de asemenea a consfințit semnarea protocolului ce-i va lega pentru următorul scrutin.

Formațiunea „Alianța Timișoara Unită” va ocupa o singură căsuță pe buletinele de vot. Tot acest efort vine să dea o mână de ajutor pentru a continua programul de modernizare a administrației locale prin sprijinirea candidaturii lui Dominic Fritz.

Iar în scurt timp se va anunța și modul în care aceștia vor să obțină și conducerea Consiliului Județean Timiș, în condițiile în care actualului președinte Alin Nica i se cam trage preșul de sub picioare de către șefii PNL.

E de acum limpede că alde Ciucă și Rareș Bogdan i-au cedat locul pe lista CJT lui Alfred Simonis.

În urma protocolului de azi alianța va fi formată din cinci partide politice: USR, PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș și UDMR. Lor li se alătură parlamentarii Ovidiu Ganț și Gheorghe Nakov, care au deplinul acord al formațiunilor lor (Forumul Democrat German și Uniunea Bulgară din Banat) pentru a colabora total cu Alianța.

În cel mai probabil scenariu și alte formațiuni ale minorităților naționale vor veni alături de această construcție politică.

În discursul de prezentare, Dominic Fritz a arătat pericolele care amenință orașul:

– pericolul unui partid unic discreționar ce nu ar avea o adevărată opoziție.

– Tot ca un pericol este văzută și strategia de scoatere în față a candidatului Nicolae Robu care ar duce o campanie revanșardă și de răzbunare.

– nici alianța dintre AUR și SOS nu este văzută bine de oamenii lui Fritz, ea fiind creditată cu intenții extremiste, neavând nimic în comun cu politica generală europeană.

Tot astăzi a început și strângerea de semnături pentru susținerea listelor de candidaturi. Voluntarii formațiunilor reunite au și pornit cu mape pline cu foi să caute aderenți.

Protocolul semnat a fost citit de consiliera locală Paula Romoceanu înainte de a fi semnat pe rând de Ligia Dugulescu, Claudiu Chira, Molnar Andras, Caiţa Panici, Gheorghe Nakov și Ovidiu Ganț.

Fiecare dintre politicienii amintiți a explicat ce dorește de la alianță și ce pot oferi orașului formațiunile pe care le reprezintă.

Scurtele speech-uri au scos în evidență unitatea Banatului, care constă în special în caracterul multicultural și multiconfesional. Tocmai această plurivalență etnică este în pericol în fața unui partid-stat extrem de puternic, susțin Dominic Fritz și noii săi aliați.

Până la acest moment Alianța, în format mai restrâns, compusă din cele trei partide, deja aliate, va iniția și discuțiile pentru accederea la conducerea CJT sub numele de „Dreapta Unită”.

Dar până atunci se mai fac analize și poate și sondaje pentru a vedea ce șanse are alianța în bătălia pentru județ.

 

 

Alte subiecte :

Citește și :