15.9 C
Timișoara
duminică 25 februarie 2024

USR: România este blocată de proteste, iar PSD și PNL se ceartă pe șmecherii electorale

În loc să caute soluții pentru miile de protestatari împotriva Guvernului Ciolacu PNL, care a redus bugetul pentru sănătate și a mărit taxe și impozite, PSD și PNL se răfuiesc în justiție.
Motivul? Distribuirea de către Poșta Română, condusă de membri PNL, a fluturașilor electorali ai partidului, odată cu pensia.
Faptul că PNL a învățat șmecherii electorale de la PSD și să folosească instituții ale statului în scopuri politice, nu trebuie să ne mire. Guvernează împreună și se inspiră unii de la alții.

„USR nu a uitat că PSD câștiga alegerile oferind bani, mâncare, găleți pentru voturi și că a creat această practică nenorocită, de a folosi instituțiile statului în folosul partidului, nu al cetățenilor. Este inacceptabil însă că, într-un stat european, angajații Poștei Române primesc ordin de la directorul PNL să distribuie fluturașii electorali ai partidului împreună cu pensia. De exemplu, la Lugoj, pensia a fost înmânată oamenilor împreună cu fotografia președintelui PNL Timiș, Alin Nica. Acesta este un abuz clar de putere”, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara și consilier local USR.

Procurorii trebuie să cerceteze cine a dat ordinul politic regionalei Vest a Poștei Române, conduse de Adrian Lulciuc, în același timp și consilier local al PNL la Timișoara și care este baza contractuală și legală pentru această acțiune.

Poșta Română a mai făcut recent același serviciu, distribuirea de pliante electorale cu pensia, și pentru AUR, iar în trecut și pentru PSD.
„USR este singurul partid care nu a folosit și nu va folosi niciodată instituțiile statului pentru scopuri politice. Aceasta este diferența dintre noi și PSD, PNL și AUR. Credința noastra este că instituțiile trebuie să deservească cetățenii, nu sunt SRLuri de prestări de servicii politice pentru partide”, a adăugat Paula Romocean.

Alte subiecte :

Citește și :