USR PLUS are un nou președinte, adică vechiul, Cătălin Drulă cel confirmat sâmbătă la Timișoara FOTO-VIDEO

88

Deși era deja președinte al partidului prin voința electronică a membrilor care au votat pe cale virtuală Cătălin Drulă și stafful timișorean a dorit morțiș să facă și o adunare clasică cu sală de ședință, prezidiu, microfoane, scârțâit de scaune, și discursuri mobilizatoare în care se promite că „vom face totul”. Evident că și votarea fizică a dat același rezultat fără pic de emoții.

Ce mai importantă hotărâre a fosrmațiunii aflate momentan în opoziție estre cea legată de guvernarea ce va veni din 2024 până mai încolo. Sigur partidul condus de Drulă va conduce destinele țării. Dacă o vor face bine sau mai puțin este doar o chestiune de timp. Vom afla în curând.

Toți USAR-iștii sunt de acord că țara este în criză. Au fost scoase în evidență mai cu seamă nerealizările economice ale anului în curs ce culminează cu inflația cu două cifre ce nu are precedent de vre-o două decenii. Dar au câteva soluții.

„USR va livra opoziție pe bune. PNL și PSD au rupt România în două. Jumătate sunt oameni onești care vor să construiască pentru ei. Sunt familii care respectă regulile. O Românie care suferă profund. Inflația a scăpat de sub control, taxele se majorează, dobânzile cresc la cel mai mare nivel din 2012. România e în risc de sărăcie. De cealaltă parte avem o Românie a lor, a celor de la putere, a celor care au strâns privilegii, își dau salarii nesimțite, pensii speciale, care vor să fie deasupra regulilor. A celor care își angajează rudele și pilele la stat. Ei duc România spre faliment Au angajat cinci mii de bugetari doar în ultima lună. Grija noastră se îndreaptă acum spre cei care suferă din cauza regimului PNL – PSD”, a explicat Cătălin Drulă în prezentarea sa de după votul de confirmare.

Și pentru că dușmanul trebuie să poarte un nume (cu cât mai sonor, cu atât mai bine) a fost identificat imediat în persoana lui Sorin Grindeanu, cel ce a „uzurpat” fotoliul de ministru ocupat anterior de Drulă.

„Este un exponent de bază al unui guvern dezastru, un om căruia nu îi pasă de infrastructură, un om care nu e în stare să își ducă mandatul de ministru. Mă doare pentru că sunt cetățean în țara asta și văd cum nu face nimic și pierde oportunități pentru România”, a mai adăugat Drulă.

Sigur că dușmani există și în plan local. Unul din aceștia este președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Nici acestruia nu-i va fi ușor odată cu guvernarea din 2024.

Nu știe cu cine ar trebui să guverneze, nu știe ce procent din electorat va atrage partidul, dar e sigur că va transmite mesajul din opoziție către electorat. USR Plus va prelua guvernarea în 2024, a anunțat Cătălin Drulă, proaspăt „uns” șef peste formațiunea politică amintită. După ce a fost ales online, el a venit sâmbătă la Timișoara să fie și confirmat, încă o dată, de această dată fizic, de membrii partidului.

La braț cu primarul Timișoarei și șeful USR Timiș, Dominic Fritz, proaspăt numit prședinte al partidului la nivel național, Cătălin Drulă s-a reîntors acolo unde a fost ales acum câțiva ani parlamentar, pentru a fi confirmat pe funcția de președinte al USR Plus. A discutat cu membrii a ceea ce Fritz numește avangarda partidului, cea mai mare filială din țară, și a primit confirmarea votului online unde nu prea a avut concurență. Acum e președinte „pe bune” și se poate apuca de treabă, să facă opoziție adevărată și să preia guvernarea în 2024, preluând-o de la coaliția rea, cea dintre PNL și PSD.

”Cătălin preia partidul într-o perioadă grea pentru România, va fi liderul opoziției”, l-a introdus Fritz pe noul său șef politic.

Iar Drulă spune că ”va livra opoziție pe bune” acum că are mandatul de președinte confirmat. În opinia sa, actuala coaliție la putere a rupt România în două, una a oamenilor care suferă și una care e a puterii, care angajează pile și are privilegii.

”USR va livra opoziție pe bune. PNL si PSD au rupt România în două. Jumătate sunt oameni onești care vor sa construiască pentru ei. Sunt familii care respectă regulile, o Românie care suferă profund. Inflația a scăpat de sub control, taxele se majorează, dobânzile cresc la cel mai mare nivel din 2012. România e în risc de sărăcie. De cealaltă parte avem o Românie a lor, a celor de la putere, a celor care au strâns privilegii, își dau salarii nesimțite, pensii speciale, care vor să fie deasupra regulilor. A celor care își angajează rudele și pilele la stat. Ei duc România spre faliment Au angajat cinci mii de bugetari doar în ultima lună. Grija noastră se îndreaptă acum spre cei care suferă din cauza regimului PNL – PSD”, a declarat Drulă după confirmare.

El pare să își fi găsit și un dușman preferat, un alt parlamentar de Timiș care i-a preluat și locul în guvern, cel de ministru al Transporturilor, Adică Sorin Grindeanu, un fel de rău absolut.

”Este un exponent de bază al unui guvern dezastru, un om căruia nu îi pasă de infrastructură, un om care nu e în stare să își ducă mandatul de ministru. Mă doare pentru că sunt cetățean în țara asta și văd cum nu face nimic și pierde oportunități pentru România”, a mai spus Drulă.

Ulterior a enumerat o listă cu toate proiectele preluate din mandatul său sau începute ulterior, care au fost făcute praf de Grindeanu. De atenția sa nu a scăpat nici Consiliul Județean Timiș, care a distrus contractul pentru drumul județean spre autostradă, Alin Nica fiind făcut ”un incompetent care maxim ar putea să fie primar de sat”.

”E povestea guvernării PNL – PSD. Nici nu vor, nici nu pot, nici nu îi interesează și atunci nu au de unde să fie rezultate. Lipsa de rezultate este a noastră, a cetățenilor, care suferim, care avem dreptul la o mai bună guvernare”, a fost concluzia analizei actualei guvernări efectuată de Drulă.

Despre colegul său, Dominic Fritz, a spus că se luptă cu administrația veche.
”Noi luptăm prin intermediul primarilor. Sunt alături de colegul meu, Dominic Fritz, care face curățenie într-o administrație indolentă și coruptă, care s-a adunat în zeci de ani. Este un lider în care am toată încrederea”, a mai spus Drulă.

USR dă prim ministrul în 2024

Cătălin Drulă anunță că din 2024 USR Plus va prelua guvernarea, după ce coaliția actuală se va destrăma.

”În mod clar după alegerile din 2024 ne propunem să dăm premierul României. Asta înseamnă multă muncă de acum încolo și până atunci, pentru a aduce mesajul nostru către oameni, pentru a ajunge prima forță într-o eventuală coaliție sau construcție electorală”, a vorbit Drulă despre viitor.

În 2024 nu se știe ce va fi. El nu estimează procentul pe care partidul îl va obține din voturi, nu știe cu cine ar urma să guverneze dintre partidele actuale, dar e important ca mesajul să ajungă la electorat.

”Orice discuție despre coaliții va avea loc post electoral. Eu am ca prioritate dezvoltarea acestei alternative la acest pol de putere veche, clientelară. Mai puțin mă preocupă să facem pronosticuri sau ”combinatorică” politică, mai ales că experiența îmi arată că lucrurile pe scena politică se schimbă destul de mult. Probabil și domnul Ciucă va fi istorie, la fel cum a fost și domnul Câțu. Discuțiile despre coaliție vor fi postelectorale, dar un lucru este sigur ceea ce USR nu a avut prima dată, respectiv parte de respectul partenerilor de coaliție nu se va mai întâmpla”; spune Drulă.

Deocamdată liderul USR spune că nu știe ce procent ar putea atinge partidul, dar subliniază că va lupta să ajungă la oameni.

”Nu (n.r. nu știu ce procent), dar pot să vă spun că în acești un an și jumătate, procentele le luăm de la oameni, ca să ajungem cu mesajul nostru la ei, unul în care credem. Deja foarte mulți români cred în mesajul nostru, să ajungem la și mai mulți, ca să putem da premierul în 2024”, a încheiat Drulă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ