USR-iștii, față în față cu potențialii votanți. Cristian Moș și Cristian Amza, vizite în afara Timișoarei

113

De la înființare, formațiunea USR și-a propus să fie altfel decât contracandidații lor. Pe lângă doctrine și finețuri politicianiste au mai promis că vor asculta cu atenție doleanțele cetățenilor. Iată că a venit momentul să aplice acest principiu.

Cristian Moș vrea să conducă județul din fotoliul de președinte de Consiliu Județean. Pentru acest motiv a ieșit în teritoriu să afle de la fața locului ce nevoi au locuitorii care ar dori să se schimbe ceva în administrație dar și în politică.

„Am fost în judeţ. Ne-am întâlnit cu cei din Lugoj, Făget, Sacoşu Turcesc, deci în toate cele trei colţuri ale judeţului. Ne-am oprit la Băile Călacea, acolo există un ştrand, un bazin olimpic, băi termale, un lac. Am văzut acolo ce s-a întâmplat din cauza vechii clase politice, este exact oglinda acesteia, şi de la nivel judeţean, şi de la nivel local. Vorbim despre nepromovarea acestor perle ale judeţului. Turismul de proximitate trebuie promovat în Timiş. Băile Călacea sunt la jumătatea drumului dintre Timişoara şi Arad. Am ascultat durerile oamenilor. Iar ideea care apare este că, uite, acum apar politicenii, când e campanie electorală, până atunci nu au făcut nimic. Ei vor schimbare. M-a impresionat un cetăţean de 78 de ani. Fără să cunoască sloganul USR, a spus că e vremea pentru o schimbare”, a tras o primă concluzie Cristian Moş.

Nu au scăpat de săgețile lui Moș, principalii săi rivali politici: Călin Dobra și Nicolae Robu. Ambii sunt asemuiți cu niște personaje ajunse din întâmplare pe pozițiile pe care le ocupă acum. „Nu vedem nicio diferenţă nici la Dobra nici la Robu, ei doar îşi pasează responsabilităţile de la unul la altul, şi nu fac nimic. Doi USL-işti. Partidele lor i-au pus acolo ca să pozeze ca şi cum ar fi în opoziţie. Ei nu văd cu adevărat problemele din Timiş”, a detaliat candidatul la șefia CJT.

La conferința de prezentare a celor intreprinse în județ a participat și Cristian Amza, cel ce dorește să-și adjudece postul de primar al Girocului. Dânsul a recunoscut cu nonșalanță că este o „vinitură” din județul vecin, Hunedoara. Pentru a înbunătăți viața conlocuitorilor săi din Giroc dorește să implementeze o seamă de ideii ce momentan zac uitate prin dosarele primarului în exercițiu sau prin birourile judene. „Au fost numeroase propuneri primite cu zâmbetul pe buze, dar care au sfârşit în sertare. De exemplu, Wifi4U, au şi câştigat, nu au mai făcut nimic. Noi, de la USR, efectuăm monitorizarea consiliului local. Noi am fost prezenţi la fiecare şedinţă, iar asta nu a fost pe placul celor de acolo.

De când sunt online nu au mai comunicat codurile de acces şi nu am mai putut urmări şedinţele. Noi ne propunem ca atunci când vom prelua CL, toate şedinţele să fie prezentate online. Am făcut un grup, inventariem problemele comunei. Unul dintre acestea vizează transparentizarea PUZ-urilor, despre gradul de ocupare al terenului, tipul de locuinţe ridicate. Administraţia din Giroc, are de condus a treia mare aglomeraţie de populaţie din judeţ, după Timişoara şi Lugoj, sunt 22 de mii de oameni, 2000 de autorizaţii de construcţie emise anual. Dezvoltarea demografică e o problemă. Trebuie să vorbim despre calitatea vieţii, sunt străzi neasfaltate, chiar nepietruite, care se umplu de apă la fiecare ploaie. De asemenea, sunt blocuri la care nu urcă la etaj apa. Acestea au fost construite între case, dar nu face faţă infrastructura”, a explicat situația din comuna Giroc candidatul Cristian Amza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.