USR devine a treia forță politică după estimările Kantar TNS

232

Așa cum a promis cu două zile in urmă, Nicușor Dan, liderul USR, vine cu date noi. Sondajul de opinie are cifre concrete.

Sondajul de opinie Kantar TNS, realizat la comanda USR, confirmă faptul că valul creat în Bucureşti la alegerile locale se extinde în ţară.

Potrivit datelor, USR este a treia forţă politică din România cu 10%, după PSD 45% şi PNL 25%. USR este urmat de ALDE cu 7%, UDMR cu 5%, PMP cu 4% şi PRU cu 1%. Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie 2016 prin metoda CATI, pe un eșantion aleator de 1001 persoane, reprezentativ pentru populația rezidentă în România, conform INS, în vârstă de 18 ani și peste, și pe un esantion suplimentar de 500 persoane cu reședinta în orașele mari (peste 150.000 locuitori).

Acestea sunt opţiunile persoanelor care declară că sigur merg la vot şi că s-au decis cu cine să voteze, în procent de 56%. Datele prezentate au fost ponderate pentru a corespunde structurii populației adulte rezidente în România, cu o eroare de eșantionare maximă de ±3,2%. Kantar TNS este casa de sondaje care a realizat sondajele USR în campania pentru alegerile locale din Bucureşti, cu rezultatele cele mai apropiate cele din alegeri. Kantar TNS este şi compania care a Acestea sunt opţiunile persoanelor care declară că sigur merg la vot şi că s-au decis cu cine să voteze, în procent de 56% anticipat rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Aceste date vin să se alăture celor rezultate din sondajului realizat cu două săptămâni in urmă de BCS. Potrivit acestora pentru București cursa dintre PNL și USR ar fi extrem de strânsă: PNL ar obține 14,8%, iar USR 13,1%. Diferența dintre cele două partide se înscrie în marja de eroare.

LĂSAȚI UN MESAJ