USR a format deja un Guvern nou, nouț! Deocamdată însă din umbră…

115

Nicușor Dan a fost reales în cadrul congresului de la Cluj, președinte al partidului Uniunea Salvați România și a anunțat că va pregăti alături de noua echipă de conducere un Guvern din umbră care să preia puterea în 2020.

Conducerea partidului este de părere că „USR-ul a dovedit în aceste zile că este un partid viu, este un partid în care membrii săi au drept la opinie, s-a văzut în dezbaterea de 12 ore pe statut, iar rezultatul final, statutul pe care l-am votat, dovedește că USR-ul este un partid transparent. Chiar prin statut am prevăzut publicarea documentelor contabile generale pe site-ul partidului, publicarea listei de angajați, posibilitatea ca membrii să studieze documentele contabile la sediul partidului. Am prevăzut, de asemenea, chestiuni de integritate, faptul că toți membri organelor de conducere trebuie să își pună declarațiile de avere și de interese pe site-ul USR. Am prevăzut un mecanism care este nou pentru partidele din România, de consultare internă a tuturor membrilor – referendum intern. Toate acestea dovedesc ca USR-ul este un partid consecvent cu principiile pe care le cere de la societatea României.”

USR-ul a lăsat să se întrevadă că iese mai puternic din acest congreș. Va avea un Biroul național reprezentativ, în care multe filiale județene vor fi reprezentate, sunt oameni mai puțin cunoascuți, dar se vor lăsa cunoașcuți în continuare pentru că sunt oamenii pe care filialele și apoi membrii partidului i-au considerat cei mai reprezentativi.

Obiectivele USR pentru următorii doi ani, înainte de cele patru cicluri de alegeri care urmează, sunt ca USR-ul să devină al doilea partid din România, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe la alegerile locale din 2020, să obțină un scor la alegerile parlamentare care îi permită sa numească prim ministrul în 2020.

Noul Birou Național al USR va fi format din Elek Levente (președinte USR Cluj), Vlad Alexandrescu (senator USR București), Stelian Ion (deputatul USR Constanța), Dan Barna (deputat USR Sibiu), Ionuț Moșteanu (deputat USR Argeș), Cristian Seidler (deputat USR București), Raluca Amariei (președinte USR Sibiu), Cristian Ghinea (deputat USR), Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drulă (deputat USR Timiș), Cristian Ghica (senator USR București), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Năsui (deputat USR București), Radu Mihail (senator USR Diaspora,)Florina Presadă (senator USR București), George Țăranu (membru USR Iași), Ion Voinea (membru USR București), Arsu Alin Ionuț (consilier local USR București) și Dan Ivan (președinte USR Maramureș).

LĂSAȚI UN MESAJ