Urme de ”civilizație” în primul oraș iluminat electric din Europa! FOTO-VIDEO

222

Fără nicio urmă de subiectivism, avem un oraș cu adevărat European dacă ne raportăm la istoria sa și la multiculturalismul specific Timișoarei și Banatului. Până la a fi un oraș de cinci stele, așa cum și-au dorit mai toate administrațiile locale care s-au perindat la cârma orașului e ”o cale atât de lungă”, vorba poetului.

Vandalizare parc 7

Toți primarii Timișoarei de după 1990 au încercat să schimbe în bine fața orașului. Una din preocupările de bază a edililor s-a axat pe întreținerea parcurilor urbei. Nu degeaba Timișoara e cunoscută drept ”orașul florilor”. Din păcate nu s-a reușit și schimbarea mentalităților unora.

Degeaba au fost importați arbori, cu totul originali, din alte părți ale planetei, care să dea o înfățișare nouă și plăcută parcurilor. Degeaba au fost montate reflectoare care să arate cât de frumoase sunt zonele verzi și noaptea, dacă oameni certați cu bunul simț s-au ”împiedicat” de respectivele accesorii. Probabil le dădea lumina în ochi. Erau obișnuiți cu întunericul care domnea până în 1989 probabil. Poate așa află și Poliția Locală că parcurile fac parte din oraș…

LĂSAȚI UN MESAJ