Uriașul cerului a fost distrus FOTO

207

Conform unor surse locale se pare că cea mai mare aeronavă ce a funcționat în lume a fost distrusă. Atacul aerian rusesc ce a afectat în această noapte o parte a aeroportului Hostomel (Gostomel) din apropierea capitalei Kiev a distrus o mare parte din hangarul avionului Antonov An-225 (Mriya = Visul).

Aeronava a funcționat cu succes peste trei decenii transportând cele mai grele mărfuri pe tot globul pământesc, de la locomotive, garnituri de metrou, utilaje petroliere sau chiar alte avioane sau componente aerospațiale.

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a publicat stirea conform căreia „Rusia a distrus „Visul” nostru, dar nu vor fi în stare să distrugă visul nostru despre un stat puternic, democratic și liber în Europa. Vom învinge!!

Știrea a fost confirmată și de un jurnalistul ucrainean Illia Ponomarenko. Compania Antonov spune că aeronava An 225 era încă neatinsă cu două zile în urmă după primul atac din 25 februarie 2022.
În noiembrie 2004, Federaţia Aeronautică Internaţională a introdus An-225 în Cartea Recordurilor pentru cele 106 recorduri şi a performanţelor aeriene de excepţie.
Imagini din spațiu luate de satelitul Maxar par să confirme distrugerea hangarului.

LĂSAȚI UN MESAJ