UPDATE | ISU: Substanță neurotoxică detectată la ultimele două etaje ale blocului. Dosar penal pentru ucidere din culpă VIDEO

851

Trei persoane – un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă – au murit, iar alți trei copii și trei adulți sunt internați. Toate aceste persoane locuiesc în același bloc din Timișoara, iar primele date arată că în imobil ar fi fost făcută dezinsecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pe casa scării a fost detectată o substanță neurotoxică. Blocul cu 200 de apartamente a fost evacuat.

UPDATE 3: Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul tragediei deratizării blocului din Mioriţei. Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timişoara, de pe strada Mioriţei, în urma căreia trei persoane au decedat şi mai mulţi adulţi şi copii au ajuns la spital.

„În urma primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o societate comercială care a efectuat activităţi de deratizare. S-a mers pe acest fir, am căutat să vedem dacă au mai fost şi alte locaţii unde s-au mai efectuat deratizări, am identificat că mai sunt şi altele două în afară de acest bloc. În continuare facem cercetări, este ancheta în derulare, este dosar penal sub supravegherea unui procuror pentru ucidere din culpă”, a declarat şeful IPJ Timiş, Alin Petecel.

În acelaşi context, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Malac, a precizat că firma care a efectuat deratizarea în bloc, la solicitarea locatarilor, săptămâna trecută, trebuia să anunţe populaţia vizată.

În prezent, 8 adulți sunt internați la Spitalul Județean și 9 copii, la Spitalul „Louis Țurcanu”.

UPDATE 2: Potrivit ISU Banat, acum sunt șase persoane internate la spital, 3 adulți și 3 copii. Echipajele CBRN efectuează măsurători și în alte două locații din Timișoara unde au fost efectuate acțiuni de deratizare/dezinsecție de către aceeași firmă (n.red – două restaurante).

UPDATE: „Vom face verificări și la firma care a făcut dezinsecția în bloc, fiind vizate inclusiv condițiile în care sunt depozitate substanțele. Trebuie verificat dacă firma a anunțat locatarii, pentru că legislația prevede anunțarea populației”, au declarat, la fața locului, reprezentanții DSP Timiș.

Subprefectul de Timiș, Daniel Cristian Franțescu, spune că autoritățile nu au deocamdată concluzii referitoare la ceea ce s-a întâmplat, dar datele preliminare arată că s-a împrăștiat cu pesticid.

„Nu știm deocamdată ce s-a întâmplat, încercăm să aflăm cât de repede. Datele preliminare arată că s-a împrăștiat cu pesticid”, a declarat, pentru Mediafax, subprefectul de Timiș, Daniel Cristian Franțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ