UPDATE. Dominic Fritz a depus jurământul: „Nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer!” VIDEO

141

Timișoara are, oficial, primar! Dominic Fritz a depus jurământul și își poate începe mandatul. Acesta a spus că sunt trei elemente ce vor face noua administrație a orașului una performantă: ”responsabilitate personală, solidaritate și spirit inovator”.

„Vă mulțumesc pentru încrederea uriașă cu care m-ați onorat. Timișoara m-a făcut unul de-al ei acum mulți ani. Acum mi-a dat onoarea copleșitoare de a o conduce ca un slujitor al comunității. Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți. Vreau să vă mulțumesc și dumnevoastră, domnule primar Robu, în numele timișorenilor, pentru 8 ani de serviciu public și vă doresc toate cele bune și multă sănătate în această nouă etapă a vieții. Preiau acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul pandemiei. Și cred că suntem cu toții conștienți că pentru a rupe valul infecțiilor nu avem decât opțiuni dureroase. Dar nu mi-e teamă pentru Timișoara!

Vom trece prin această încercare așa cum au confruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator. Acestea sunt ingredientele cu care vom combate această criză, aici, la Timișoara. Acestea sunt și valorile pe care vom clădi în continuare viitorul european al Timișoarei. Poate această pandemie ne amintește care este menirea politicii în viața noastră: Politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Avem nevoie de politică pentru a face dintr-o populație de sute de mii de indivizi o comunitate funcțională. Cu reguli comune, respectate de toți, cu deschidere către ideile noi, cu implicarea tuturor, pentru că toți avem de contribuit. Noi, cei care am depus jurământul astăzi, vom lua în serios această menire și aceste valori.

Vă felicit, dragi colegi din Consiliul Local, pentru curajul și implicarea voastră. Veți avea în mine mereu un partener, unul intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare. Și le spun mai ales colegilor consilieri locali care nu fac parte din partidul din care provin: suntem competitori, pentru că doar competiția asigură progres. Dar războiul nu îl ducem unii împotriva celorlalți, ci împreună împotriva tuturor virușilor care otrăvesc viața cetății. Împreună, asta înseamnă și o colaborare cu celelalte instituțiile ale statului. Alin, te asigur că Timișoara va îmbrățișa rolul ei de motor pentru întregul județ și abia aștept să colaborăm cu bună-credință pentru a transforma Timișul. Mă uit și la cei care ne reprezintă în Parlamentul României – Dan Barna, Cătălin Drulă, Nicu Fălcoi: Timișoara și Banatul au multe de dat acestei țări, și contez pe voi și pe toți parlamentarii pe care îi vom vota în curând să întărim colaborarea strategică între instituțiile naționale și cele locale.

Fac și un apel către toți actorii politici să susțină proiectul unui nou spital municipal pentru Timișoara. Nu în ultimul rând, vreau să mă adresez celor care nu au putut fi fizic cu noi astăzi, dar ne urmăresc pe zoom. Reprezentanții cultelor și ai minorităților, oameni de cultură și antreprenori, activiști sociali și cetățeni implicați. Timișoara are nevoie de voi. Noi, cei care avem puterea formală, suntem doar facilitatori pentru ca ideile și contribuțiile voastre să devină realitate. Vă mulțumesc pentru perseverența și pasiunea voastră. Nu vă pot promite că voi semna totul, dar vă promit că ușa Primăriei mele va fi mereu deschisă. Dragi timișoreni, nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greșelile mele, dar cu siguranță și cu toată energia mea. Voi da în fiecare zi totul pentru Timișoara!”, a declarat Dominic Fritz.

VIDEO, AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ