Update: 10 hectare de pădure, înghițite de flăcări. Muntele Semenic arde în continuare

75
Pompierii de la ISU Caraș-Sevein au reluat, luni dimineața, misiunea de stingere a incendiilor izbucnite pe un versant din Munții Semenic. Peste 30 de salvatori încearcă să lichideze focarele.
Alături de pompieri, pe teren se află și 15 angajați ai Ocolului Silvic Păltiniș. Aceștia sunt ajutați și de la înălțime, de un elicopter. Aparatul de zbor a ajuns de duminică în Caraș-Severin și în această dimineață s-a ridicat de la sol. Acesta aruncă apă de la înălțime pentru că pompierilor le este dificil să ajungă în toate zonele.

Vă reamintim că mai multe incendii au izbucnit duminică în zona muntoasă. Incendiul se manifestă la litieră, în pădurea de gorun, fag și pin, având un front de aproximativ 2 kilometri.

Update – Pompierii cărășeni au estimat gravitatea incendiului din Munții Semenic. Potrivit acestora, focul a cuprins 10 hectare de pădure.
Update: Incendiile din Munții Semenic au fost stinse după două zile de intervenții. Elicopterul chemat în ajutor a efectuat 15 aruncări cu apă de la înălțime, iar pompierii și angajații de la Ocolul Silvic au muncit la sol. De asemenea, pompierii vor rămâne în zonă până la lăsarea întunericului pentru a fi siguri că nu apar focare noi.

LĂSAȚI UN MESAJ