Universitatea Politehnica Timișoara întărește parteneriatele cu universități din Ungaria și Germania

119

În zilele de 10 și 11 octombrie, conducerea Universității Szechenyi Istvan din Gyor vine la Universitatea Politehnica Timișoara pentru a discuta în detaliu condițiile în care UPT poate sprijini dezvoltarea școlii doctorale a Universitații din Gyor, prin doctorate în cotutelă, respectiv schimb de cadre didactice și specialiști care doresc să urmeze programul doctoral. Rectorul Universității din Gyor și cei doi prorectori nu se află la prima vizită în Timișoara, cele două universități partenere având deja încheiate o serie de proiecte de succes.

Tot Politehnica timișoreană, în perioada 5-7 octombrie, a primit vizita conducerii Universității de Științe Aplicate din Gelsenkirchen. Întâlnirea a fost ocazionată de aniversarea a 20 de ani de colaborare și a avut ca obiective familiarizarea oaspeților germani cu resursele de care dispune Politehnica timișoreană, evaluarea posibilităților de a dezvolta în continuare cooperarea științifică și didactică, precum și identificarea unor posibilități de realizare a unor noi proiecte comune.

„Parteneriatul cu Westfälische Hochschule Gelsenkirchen este unul dintre cele mai vechi și productive. Cooperarea vizează toate direcțiile strategice ale universității noastre și suntem încântați că am reușit să identificăm noi posibilități de realizare de proiecte în comun”, a menționat prof.dr.ing. Corneliu Davidescu, prorector UPT.

Vizita la nivel înalt a vicepreședinților Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen – prof. dr. Michael Brodmann, prof. dr. Katrin Hansen, prof. dr. Kurt Weichler – a fost primită de conducerea UPT, în frunte cu rectorul instituţiei, prof. univ. dr.ing Viorel-Aurel Șerban, precum și de decanii facultăților responsabile cu domeniile strategice de dezvoltare a parteneriatului.

LĂSAȚI UN MESAJ