Universitatea Politehnica din Timişoara, în doliu. A murit profesorul Dan Perju

3209

Universitatea Politehnica din Timişoara este în doliu. Unul dintre marii profesori pe care i-a avut, Dan Perju, profesor universitar emerit, doctor inginer, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice, s-a stins din viaţă.

Născut la 15 decembrie 1935, la Chişinău, profesorul Dan Perju este absolvent al Institutului Politehnic din Timişoara (1962), specializarea Maşini hidraulice, doctor ing. (din 1972) cu teza “Contribuţii la sinteza mecanismelor pentru conducerea unui punct pe o curbă data”, profesor (1980-2005) şi profesor consultant din 2005 la Universitatea “Politehnica” din Timişoara. Din anul 1990 este conducator de doctorat în domeniul Inginerie mecanică. A efectuat numeroase studii si cercetari în domeniul Teoriei mecanismelor, Mecanicii fine şi Aparate şi sisteme de măsurare.

A publicat peste 180 de lucrări ştiinţifice în ţara şi străinătate, peste 30 de cărţi, manuale universitare şi îndrumatoare de laborator şi proiect şi 16 brevete de invenţie. Membru al mai multor organizaţii profesional-ştiinţifice.

A fost în colectivul care a obţinut în anul 1969 premiul III al Ministerului Învăţământului, profesor universitar evidenţiat (1988), menţionat în “Who’s Who” in Balkans (1995), Romania 2002 şi European R&D – Ed. 3 (2003). A fost, pe rând, şef de catedră, prodecan, decan, prorector, preşedinte al Secţiei de fotbal Politehnica.

A fosi iubit şi apreciat atât de colegi, cât şi de studenţi.

1 COMENTARIU

  1. L-am cunoscut pe DOMNUL PROFESOR PERJU DAN inca din 1969 ,tot de atunci mi-a fost un simbol al profesionalismului si corectitudinii alaturi de DOAMNA PROFESOR DELIA PERJU. In memoria mea va ramane o vesnicie.

LĂSAȚI UN MESAJ