Universitatea Petroşani în vizorul ofiţerilor DGA

505

Universitatea Petroşani, ce are în componenţa sa trei facultăţi, respectiv Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, cea de Mine şi Facultatea de  Ştiinţe, cu specializările: Ştiinţe Economice, Matematică-Informatică şi Ştiinţe Socio-Umane, a ajuns în vizorul ofiţerilor DGA. Mai exact, dosarele de admitere ale candidaţilor la Universitatea din Petroşani au devenit obiectul unui dosar penal.

Poliţiştii din cadrul  Directiei Generale Anticorupţie (DGA) s-au prezentat la instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului, cu scopul de a verifica şi ridica mai multe inscrisuri în acest sens.

Procurorii hunedoreni,  au ridicat mai multe documente de înscriere la facultate, cercetările aflându-se în faza incipient, deoarece încă nu există un suspect, dosarele fiind ridicate în urma unor sesizări de înşelăciune, fals în acte şi abuz în serviciu.

De asemenea ofiţerii DGA au mai solicitat şi dosarele de admitere ale candidaţilor la specializarea Ştiinţe Economice pe ultimii patru ani, ridicându-se circa 50 de dosare.

 

1 COMENTARIU

  1. E greu de crezut ca procurorii vor descoperi si ceea ce spun profesorii care au cursuri la specializarile Inginerie economica si Constructii miniere. La cele doua specializari au fost inmatriculati in anul I in 2016-2017 vreo 15 studenti care mai figurasera in registrele matricole in perioada 2009-2014, dar care fusesera exmatriculati pentru ca nu se prezentasera la cursuri si la examene. Procurorii nu sunt interesati sa afle asta.

LĂSAȚI UN MESAJ