Universitatea de Vest se dezice de practicile „academice” rușinoase ! Vezi cine afirmă asta !

77

Cazul recent, în care unul dintre profesorii colaboratori ai Universității de Vest din Timișoara a apărut pe „lista rușinii”, a profesorilor care au girat „lucrări științifice” în numele unor deținuti celebri, condamnați pentru fapte de corupție, provoacă în continuare valuri în universitatea timișoreană.

Astfel, dosarul universitarului Zeno Sușcă, care a predat și este încă cadru didactic asociat la UVT, implicat intr-un asemenea exemplu de colaborare „academică” cu un condamnat aflat în Penitenciarul din Arad, va fi judecat zilele următoare de o comisie de integritate din universitate.

„Universitatea de Vest nu va tolera sub nicio formă derapaje de natură etică și morală, precum acest caz al colaboratorului nostru, care, chiar dacă din perspectiva legalitații nu reprezintă un delict, este, totuși, un act lipsit de etică academică”, a ținut sa precizeze conferenţiarul universitar Claudiu Mesaroș, decanul interimar al Facultatii de Filosofie, Științe Politice și Comunicare de la UVT.

Potrivit acestuia, cel mai probabil, săptămâna viitoare, comisia de integritate, special creată pentru judecarea acestui caz, va lua o decide limpede în respectivul dosar. În contextul creat de scandalul lucrărilor așa-zis științifice, produse de deținuții „de lux” ai României, posibilitatea ca profesorul Șușcă să fie „pus pe liber” de la UVT este semnificativă, în opinia decanului Claudiu Mesaroș.

Adrian Marcu

LĂSAȚI UN MESAJ