Universitatea de Vest din Timișoara, soluție găsită pentru dascălii care dau dovadă de lipsă de etică. Ce propune

202

Universitatea de Vest din Timișoara vrea o schimbare în ceea ce privește atitudinea profesorilor care le predau elevilor din școlile din întreaga țară. Asta după ce, în ultimii ani, mai multe scandaluri în care au fost implicați dascăli au pătat imaginea școlii românești.

Prin urmare, instituția timișoreană a luat decizia de a crea un program postuniversitar pentru consilierea etică în școli. Acest program ar rezolva soluția la problema eticii în unitățile de învățământ, cred reprezentanții UVT, mai ales că ministrul Educației, Adrian Curaj, vorbea despre nevoia elaborării unui cod de etică.

Consilierii de etică formați vor fi capabili să utilizeze cunoștințele de specialitate pentru identificarea și interpretarea unor situații, probleme etice în context școlar, să argumenteze alegerea unor strategii de proiectare a intervențiilor la nivelul instituției școlare și să aplice în contexte specifice metode tehnice și proceduri de monitorizare, diagnoză și intervenție, crede conducerea Universității de Vest din Timișoara.

Grupul țintă îl reprezintă persoanele cu studii superioare care doresc să se formeze în vederea îndeplinirii atribuțiilor de consilieri de etică din școli. Într-o primă etapă, cursul se adresează profesorilor și directorilor din învățământul preuniversitar, fără a exclude înscrierea persoanelor interesate care lucrează în alte domenii. Î

Programul va funcționa cu o grupă formată din cel puțin 16 persoane, absolvenți ai nivelului licență. Admiterea se face pe bază de cerere și dosar de înscriere, iar durata standard a studiilor va fi de un semestru. Cursul postuniversitar a fost aprobat de Consiliul Facultății de Sociologie și Psihologie și trimis spre aprobare Senatului UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ