Universitatea de Vest din Timișoara, scrisoare deschisă asociației oamenilor de știință români din întreaga lume. Ce-i cere

397

Universitatea de Vest din Timișoara a trimis o scrisoare deschisă Asociației Ad Astra, o organizație a oamenilor de știință români din întreaga lume. Rectorul UVT și-ar dori să colaboreze cu această asociație cu scopul materializării unor idei privind cercetarea, dezvoltarea și inovarea românească.

Astfel, Universitatea de Vest din Timișoara invită Asociația Ad Astra să devină partener al conferinței „Diaspora în cercetarea științifică și învățământul superior din România 2016”, care se va desfășura în capitala Banatului în perioada 25 – 28 aprilie.

Calitatea de partener a AD ASTRA la această conferință ar fi benefică pentru deschiderea unei discuții pragmatice despre posibile mecanisme de încurajare proactivă a reîntoarcerii în țară a unor colegi din diaspora științifică românească, valorificând o resursă prea puțin utilizată în prezent”, spune rectorul Marilen Pirtea în scrisoarea deschisă trimisă asociației.

De asemenea, reprezentanții UVT spun că ar avea nevoie de sprijinul asociației și în atragerea de resurse cheie pentru cercetare, precum finanțări competitive și cercetători talentați, în cadrul institutelor proprii de cercetare.

Nu în ultimul rând, vă invităm să vă alăturați Universității de Vest în eforturile de a aduce comunitatea științifică mai aproape de societate. Credem într-o comunitate academică implicată în problemele societății și ne-am angajat să canalizăm expertiza colegilor noștri din Universitatea de Vest în această direcție. Ne dorim ca universitarii să devină referințe în spațiul public al ideilor, în domeniile lor de expertiză, iar politicienii să nu își permită să ignore soluțiile propuse de aceștia. În funcție de resursele disponibile, ne-am propus să contribuim la fundamentarea politicilor publice la nivel regional, precum și o prezență activă în dezbaterile naționale, în unele domenii în care universitarii noștri au deja realizări notabile„, mai spune Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.