Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara se extinde

417

Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Timișoara este extrem de solicitată, iar nevoia unei extinderi este stringentă. Autoritățile promit că vor realiza o clădire nouă pentru UPU cu ajutorul Ministerului Sănătății.

Promisiunea de finanțare a extinderii unității de primiri urgențe a fost făcută de o delegație a Ministerului Sănătății prezentă, marți seara, la Timișoara. Aceasta s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra și au fost stabiliți primii pași.

”Banca Mondială asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, execuția și asigurarea utilităților. Viitoarea clădire va beneficia și de serviciile unui heliport. Imobilele urmează să fie interconectate cu clădirea principală a Spitalului Județean pentru un acces facil și un flux medical adaptat ultimelor standarde în materie. Acesta este un nou proiect pe care doresc să îl punem în practică cu atât mai mult cu cât beneficiem de finanțare externă și împreună cu investițiile pe care le avem în prezent la Spitalul Județean, noua maternitate, modernizarea ambulatoriului, a secției de urologie, extinderea secției de mari arși, Institutul Oncogen sau reabilitarea termică a Casei Austria, vor face din Spitalul Județean unul dintre cele mai moderne din țară”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Clădirea UPU urmează să fie construită între Casa Austria, Secția de Ortopedie și amplasamentul viitoarei maternități. La nivel central este în curs de finalizare procedura de semnare a contractului privind serviciile de proiectare, în urmă căreia va fi stabilită valoarea totală a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ