Uniforme de 360.000 de euro pentru polițiștii locali din vestul țării. ”Așa-i când sunt bani de la buget, munciți de alții”

1951

Primăria Municipiului Arad va plăti aproximativ 360.000 de euro (1.685.900 lei – vezi foto de mai jos) pentru uniformele poliţiştilor locali, potrivit unei licitaţii publice. Beneficiara uriaşei sume este o firmă cu un singur angajat: Tactica Outdoor SRL, înfiinţată în 2015, scriu jurnaliștii de la newsar.ro

Informaţia a stârnit un val de indignare pe Facebook.

„360.000€ – uniforme la poliția locală… Angajați 178 de persoane din care ne-purtători de uniformă cel puțin vreo 20-30 (Serviciul disciplina în construcții, birou tehnic informatic și mai câțiva) deci în total, cu mare indulgență, maxim 150 de persoane… Așadar cel puțin 2.400€/persoană pentru uniforme… Inițial am crezut că o fi trecut Pro Arhitectura în industria modei sau că a deschis Glad Varga croitorie, dar nu, de fapt beneficiar al contractului e o firmă cu un singur angajat și care a avut, cel mai mult într-un an, o cifră de afaceri cam cât contractul pentru uniforme… Așa-i când sunt bani de la buget, munciți de alții, într-un oraș cu cele mari taxe din vestul țării… Transpuns în lei la cursul zilei înseamnă 11.401 lei/persoană… Temă de casă: calculați câte luni muncește un operator din zona industrială pentru ca din taxele de pe salariul lui să plătească uniforma unui gardian public, pardon, polițist comunitar… Apropos “justiția” aia “corectă” pe care o apără unii dintre noi, unde-i?… Coldea ce mai face, e bine sănătos?”, a scris Marcel Chișcan pe Facebook.

Dezvăluirea arădeanului a stârnit şi reacţia senatorului Mihai Fifor: „Cu ce se mai ocupă Falcă, atunci când nu e cu mâinile până la coate în buzunarul arădenilor? Simplu… cu băgatul mâinilor până la coate în buzunarul arădenilor. Adică, cu jaful din bani publici.”

LĂSAȚI UN MESAJ