Ungaria oferă salarii atractive pentru tinerii din Banat și nu numai! Despre ce este vorba

3554

Ungaria a început recrutarea şi antrenarea a circa 3.000 de paznici de frontieră, pentru a opri un eventual val de migranţi veniţi dinspre Serbia şi Croaţia, relatează Reuters.

Până acum, autorităţile au recrutat circa 1.000 de oameni, dar efortul este încă în curs şi se fac recrutări inclusiv în licee. Oamenii, care trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, urmează un curs de pregătire rapidă, de şae luni, pentru a ajuta poliţia şi armata să ţină migranţii la distanţă. Ei învaţă să folosească arme, judo, să pună cătuşe unor suspecţi, dar şi cum să găsească şi să reţină grupuri mari de persoane.

Cursurile includ şi câteva noţiuni de multiculturalism. După absolvire, noii paznici vor fi plătiţi cu peste 700 de euro pe lună, cu mult peste salariul minim pe economie pentru absolvenţii de studii medii, care este de 516 euro pe lună.

Graniţa Ungariei cu Serbia şi Croaţia marchează frontiera externă a Spaţiului Schengen. Sute de mii de migranţi au intrat în Ungaria traversând această graniţă din 2015 şi cei mai mulţi au plecat mai departe, către Europa Occidentală.

Fluxul de migranţi a scăzut semnificativ de când Budapesta a ridicat un gard la graniţa sa de sud şi de când UE a semnat un acord cu Turcia pentru reducerea migraţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ