Ungaria nu mai vrea să despăgubească deținuții pentru condițiile improprii din penitenciare

47

Ungaria nu vrea să mai plătească deținuților despăgubirile dictate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului sau de instanțele naționale.

Un secretar de stat de la cabinetul premierului Viktor Orban susține că Budapesta vrea să pună capăt un adevărate afaceri întreținute de avocați și ONG-urile pentru drepturile omului. Sunt aproximativ 12.000 de astfel de cazuri în Ungaria, a precizat secretarul de stat Bence Tuzson. El a adăugat că nu trebuie să stai mereu în expectativă că vreun deținut va intenta un proces din cauza condițiilor improprii de detenție.
„Acești oameni sunt arestați și cum intră în închisoare apare imediat cineva, o organizaței non-guvernametală și un avocat. E binecunoscut faptul că astfel de cazuri pot fi câștigate pe bandă rulantă. Această practică trebuie să înceteze. Nu este posibil ca statul ungar să plătească toți criminalii, în timp ce victimele nu primesc o compesație adecvată din partea agresorilor”, a spus Tuszon.
Guvernul maghiar susține că vrea mai întâi o discuție cu Parlamentul European și Consiliul Europei, în privința compensațiilor pentru deținuți.
sursa – digifm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ