Ungaria investește masiv în tehnică militară de luptă germană

106

Companiile germane de apărare au primit, în 2019, autorizații pentru exporturi în valoare de aproape 8 miliarde de euro, după ce, în ultimii trei ani, cifrele scăzuseră simțitor. Opoziția din Parlamentul german se arată indignată, deoarece aceasta înseamnă o creștere cu 65% față de anul anterior.

Campioană la importurile de tehnică militară și armament din Germania este Ungaria, care anul acesta a investit în acest scop impresionanta sumă de 1,77 miliarde euro. 

După o scădere timp de trei ani, exporturile de arme aprobate de guvernul federal german au atins cifre de vârf în 2019. Recordul anului 2015 tocmai a fost depășit, la 15 decembrie înregistrându-se 7,95 miliarde de euro. Acest lucru rezultă din răspunsurile Ministerului Economiei german, la solicitarea venită din partea partidelor de opoziție Stânga și Verzi, care au fost transmise agenției germane de știri DPA.

Față de 2018, aceasta înseamnă o creștere de 65%, încă înainte de sfârșitul anului. Cele mai ample livrări au fost aprobate către Ungaria, (1,77 miliarde de euro), urmată, la distanță, de Egipt (802 milioane euro) și SUA (483 de milioane de euro).

După anul record 2015, cu autorizații de export de armament în valoare de 7,86 miliarde euro, între timp a existat, în Germania, o continuă tendință descendentă. Cu toate acestea, de la începutul anului 2019, curba a crescut din nou. Cu o valoare de 5,3 miliarde de euro, în jumătate din an, autorizațiile de export depășiseră deja bilanțul întregului an precedent.

Forțele armate maghiare trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard. Această decizie a dus la o uriașa comandă pentru compania müncheneză, Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Ungaria își modernizează acum forțele armate cu ajutorul tehnologiei occidentale. Pană în prezent, armata țării vecine are în dotare tancuri blindate de luptă de tip T-72 și obuze din fosta Uniune Sovietică. În viitor, tancurile de luptă germane de cel mai modern tip, Leopard 2 A7. ca și obuzierele PzH 2000, se vor afla în dotarea forțelor armate maghiare.

După cum a transmis compania germană de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), la 19 decembrie a fost semnat un contract pentru livrarea a 44 de tancuri nou fabricate și a 24 de obuziere noi. Ungaria achiziționează, de asemenea, 12 tancuri Leopard 2 A4 folosite, din stocurile companiei KMW, în scopuri de instruire.

Deși compania germană nu a oferit presei informații cu privire la termenele de livrare, o comandă similară din Qatar, în 2013, a fost livrată doi ani mai târziu.

Mai multe detalii despre investițiile maghiare în tehnică militară, pe hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ