Unde se face sala polivalentă de 16.000 de locuri? Terenul de la Giroc nu ajunge încă la CNI

342

Nu se ştie încă unde se face sala polivalentă de 16.000 de locuri. Consiliul Judeţean Timiş nu a reuşit să promoveze proiectul de hotărâre prin care doreau să transfere suprafaţa de 6,5 hectare în patrimonial Companiei Naţionale de Investiţii în vederea construirea sălii. Liberalii au fost împotrivă!

Conducerea CJT dorea să facă transferul pentru a începe lucrările, la cererea Companiei Naţionale de Investiţii. S-a girat însă demararea procedurilor de atribuire a terenului. Mai întâi trebuie demolate câteva construcţii de pe acea suprafaţă.

„Deocamdată, parte din acest proiect nu a fost aprobat. Au fost două proiecte care trebuiau să obțină două treimi, fiind proiecte de patrimoniu. Primul proiect a fost cel de demarare a procedurii, iar celelalte două proiecte erau cele prin care se pune terenul la dispoziție liber de sarcini. Sunt anumite suprafețe de teren moștenite. Ar fi trebuit făcute mai demult acele proiecte de hotărâre, să demolăm platfomele betonate. Cred că cu această gândire vom ajunge să nu obținem fonduri guvernamentale. Voi avea din nou discuții, sunt un adept la dialogului, dar nu accept să fiu jignit. Noi acum vrem să curățăm terenul, să fie viabil, s-ar putea ca CNI să ia decizia de a nu se face sala polivalentă pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri să fie viabile”, a spus Călin Dobra, președintele Cj Timiș.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a opus construirii sălii polivalente la Giroc încă de la început. Acesta a făcut şi un sondaj pe Facebook prin care i-a întrebat pe timişoreni unde vor sala, dar a făcut şi adrese la Guvern.

“De ce în Iaşi se face sala polivalentă în oraş? De ce în Cluj s-a făcut în Cluj? De ce la Craiova se face în Craiova? Cine a mai pomenit aşa ceva. Să laşi Timişoara cu un asemenea handicap? Este o crimă împotriva Timişoarei”, a spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ