Unde-s doi putere crește iar în trei va fi și mai mult decât atât-video

220

În climatul politic de la noi din țară, unde cei doi mari coloși politici tind să acapareze tot, se uită de cei mai mici cu resurse și eletorat mai redus.
Pentru a contracara postura de formațiuni mai mici ce adesea vorbesc de unii singuri și nimeni nu prea îi ascultă, câteva formațiuni de la noi din județ au luat o măsură ce se vrea a fi doar un început. Partidul Mișcării Populare a promis mai demult că dorește o coalizare de forțe de centru dreapta. O mai veche înțelegere a lor cu Partidul Ecologist Român azi a prins forme și mai concrete. S-a alăturat lor și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat pentru a reuși măcar la nivelul consiliilor locale să impună mai ușor hotărâri ce vin în interesul cetățenilor ce le-au dat votul dar și al cetățenilor din localități în general.
Acest prim pas se dorește a fi un imbold și pentru formațiuni din alte județe pentru cooperare. Nu este nici un secret că se mai poartă discuții și cu alte partide ce nu au o reprezentare prea largă. De asemenea se așteaptă și alăturarea unor candidați independenți ce astfel ar putea profita de o mai bună șansă de popularizare a inițiativelor lor.
Prin cooperarea ce a fost parafată azi se acoperă jumătate din consiliile locale din localitățile județului cu reprezentanți. Adică se însumează 83 de mandate în nu mai puțin de 50 de unități administrative după cum urmează:
-PMP are 63 de mandate în 42 de localități
-PER are 10 madate în 9 localități
-PNȚCD dispune de 10 mandate de consilieri în 7 localități din județ.
Dar de asemenea se și suprapun în unele locuri, ceea ce este un lucru bun prin întărirea poziției lor. La Darova sunt un consilier de la PER și doi de la PNȚCD și un viceprimar. La Dumbrava sunt câte unul de la PMP și de la PNȚCD. La Ghiroda este o situație și mai bună cu câte doi consilieri de la PMP și PNȚCD. Situații similare se mai găsesc și la Jebel, Ohaba, Sacoșu Turcesc ori Satchinez.
Important este ca aceste voci până acum disparate să se unească pentru a susține interesele locale și să fie lăsate acasă orgoliile personale.
Este încă devreme pentru a se gândi în perspectiva viitoarelor alegeri dacă vor mege ca o alianță sau un alt fel de construcție politică.

Marius Porojan președintele PER este optimist: „ Pentru noi este un pas înainte. Ne bucurăm că Partidul Național Tărănesc Creștin Democrat a acceptat să vină alături de noi. Bineînțeles că proiectele vor merge în comun și noi le vom sprijini pe ale dânșilor: Și ei la rândul lor vor ajuta la proiectele noastre. Așa cum am mai spus și cu alte prilejuri noi vrem să ajutăm oamenii”.
,, După o perioadă mai lungă putem să fim iar împreună. Sigur că noi am trecut printr-o situație mai deosebită după alegerile din 2016. Dar încet-încet sper să putem recupera și să mergem chiar cu un pas mai înainte de ce a fost până acum… Sunt la fel de bucuros ca și colegii mei de ideea de a ne uni organizațiile politice din județ care reprezintă ceva aici. Fiind așa o dezbinare masivă în politica asta a noastră românească… cred că ce facem noi azi este un pas binevenit pentru a arăta oamenilor că mai există formațiuni ce se gândesc la ei și la interesele comunităților locale. Sigur că nu va fi foarte ușor. Marile partide vor avea grijă să nu ne lase foarte ușor să ne realizăm ce dorim. Dar s-ar putea să aibe unele surprize: Vrem să oferim o altă alternativă cetățenilor județului la următoarele alegeri” crede plin de optimism Valentin Moldovan președintele PNȚCD.
De altfel acestă formațiune a scăpat și de disensiunile de la nivel central. De la jumătatea lui decembrie 2017 au primit o sentință definitivă prin care este reconfirmat Aurelian Pavelescu ca președinte al partidului. Cei câțiva nemulțumiți au plecat să-și facă o altă formațiune dar sunt acceptați înapoi în partid dacă vor înțelege noile realități.
„Astăzi am extins protocolul făcut cu ceva timp în urmă cu Partidul Ecologist Român. Atunci am spus că încercăm să creionăm, cel puțin în Timiș, un protocol de colaborare între formațiunile politice PER și PNȚCD prin care să venim în sprijinul cetățenilor. Va fi un protocol de colaborare locală și de susținere a calității vieții din județul nostru. Vom tine aprinsă flacăra. Aici în județ cetățenii așteptă mult mai mult de la activitatea politicienilor care merg la București dar și a celor din consiliiloe locale” A concluzionat deputatul Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș.
Pentru a da și o formă concretă a înțelegerii acesta a fost pusă pe hârtie și semnată de toți trei politicieni de față cu camerele de filmare.

LĂSAȚI UN MESAJ