Unde au ascuns doi bulgari un irakian ca să-l scoată din țară pe la Vama Cenad

264

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat, ascuns într-un spaţiu amenajat în bancheta din spate a unui autoturism, un cetăţean irakian, solicitant de azil în România, pe care doi cetăţeni bulgari au încercat să îl scoată ilegal din ţară.

Marți, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui autoturism marca Renault, cetăţeanul bulgar Pavlin E., în vârstă de 32 ani, alături de care se afla, pe bancheta din dreapta Georgieva Z., tot cetăţean bulgar, în vârstă de 28 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns într-un spaţiu amenajat în bancheta din spate a autoturismului, o persoană de sex masculin.

Cu ocazia verificărilor preliminare poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul în cauză este cetăţean irakian, are 32 de ani şi este solicitant de azil în România. Acesta a declarat că dorea să ajungă în Austria.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţeanul irakian şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni bulgari, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ