Unde apare prima fântână cu jocuri de lumini și apă în Timișoara

103

Mult promisele fântâni arteziene cu jocuri de lumini și apă vor apărea în Timișoara în curând. Prima va fi amenajată în cartierul Dacia, pe structura fostei fântâni de aici.

Contractul a fost semnat deja, iar firma care va reamenaja fântâna va primi 527.000 de lei. În două luni trebuie să fie predat proiectul tehnic, iar în alte 10 luni trebuie realizată reabilitarea.

”Reabilitarea este necesară din cauza degradării avansate a bazinului, a căminului tehnic şi a instalaţiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineti, etc.), generate de perioada îndelungată de exploatare a structurii, cât şi a faptului că instalaţia de iluminat arhitectural nu este funcţională. Lucrările presupun: refacerea camerei tehnice, a bazinului, înlocuirea instalaţiilor hidraulice în camera pompelor şi cele aferente fântânii ornamentale, realizarea unui nou concept pentru apă şi lumină, refacerea instalaţiei electrice de alimentare, montare tablou electric de automatizare şi control a jocurilor de apă şi lumină”, transmite Primăria Timișoara.

Primăria Timișoara intenționează să construiască cinci fântâni ornamentale în oraș, care vor fi amplasate în intersecțiile din Piața Bălcescu, pe bulevardul Iuliu Maniu, Calea Lipovei, Calea Aradului și Bulevardul Antenei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ