Un votant din Timișoara către candidați: ”Nu ne mai luați nimic, nu mai avem ce să vă dăm…”

3133

Nu toți tinerii s-au ascuns după Facebook! Unii și-au luat inima-n dinți și au pornit către secțiile de votare, să-și exprime dreptul de a alege.

Nu mică le-a fost mirarea membrilor unei secții de votare când au trecut la numărătoarea buletinelor din urnă și au descoperit și altceva: o scrisoare care a fost introdusă în urnă păcălind vigilența comisiei, care trebuia să urmărească procesul electoral. O scrisoare emoționantă de altfel, pe care o redăm integral:

”Dragi candidați, totuși am venit la vot, chiar dacă toată săptămâna trecută am refuzat vehement să vin.
Pe cine să pun ștampila? E o întrebare la cere toți românii nu știu să răspundă.
Nu vrem bogății, vrem oameni cinstiți, sinceri, oameni care să nu iasă în față să promită, dar care tac și pun boii la căruță să strângă roadele. Nu am cerut pensii de sute de milioane, vrem să ne permitem să cumpărăm o pâine, vrem să nu mai iasă bătrânii care au tras ca niște slugi o viață întreagă, în stradă să vândă și să cerșească un leu pentru o legătură de pătrunjel.
Copiii voștri cum au crescut dragă candidatul? Ai noștri nu vor crește cu Tom și Jerry, ci vor crește cu certurile voastre la TV, acestea vor fi desenele lor animate.
Mă mândresc cu țara mea, cu copacii care deși sunt puțini, ne mai țin poate un pic de umbră, mâine, o să ajung să plâng când văd un copac, poate peste ani și ani copiii copiilor noștri nici nu vor mai ști cum arată un copac, un brad…
Nu am plecat din țară, tocmai ca să contribui la bunăstarea ei. Au plecat toți… De ce? Ca să le dea o pâine părinților bătrâni și să își trimită copiii la școală.
Dragi candidați, dacă ați fi în locul nostru, care ar fi părerea voastră?
Vă rog să mai ascultați o dată cerințele ”bețivului” din Las Fierbinți.
De ce nu ne faceți să ne mândrim cu voi, de ce nu vă faceți familiile mândre de voi???
Și o ultimă întrebare: Ce aveți de gând să ne mai faceți?
Ne-ați luat tot: Păduri, părinți, bunici, doctori, copii…
Vă implorăm, nu ne mai luați nimic, nu mai avem ce să vă dăm…”

O tânără de 25 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ