Un trotuar cu ”scandal” pe rețelele de socializare va schimba fața municipiului de pe Bârzava!

594

Primarul Popa vrea să schimbe fața orașului, astfel că, odată cu venirea toamnei, au fost demarate lucrări de reamenajare a unui tronson de pe Bulevardul Revoluția din Decembrie.
Deși o mare parte din reșițeni s-au arătat indignați de faptul că Primăria a tăiat sălciile de pe malul Bârzavei, edilul Ioan Popa îi asigură că zona va fi mult mai îngrijită și că nu va lipsi nici umbra arborilor care vor fi de data aceasta ornamentali. În prezent se lucrează la reabilitarea și lărgirea trotuarului de la Centru până la fostul CET.

„Vom reabilita trotuarul până la fostul CET pentru că aici situația este mai urgentă, având în vedere că în primăvară acolo s-a schimbat conducta de gaz, s-a trecut pe polietilenă, deci nu mai este asfalt, și avem certitudinea că acolo nu va mai interveni nimeni cu alte spargeri. Am convenit de comun acord cu colega mea de la Urbanism să facem o lucrare frumoasă, un trotuar modern cu borduri, spaţiu verde în zona stâlpilor de tramvai, urmând să punem şi platani, din şase în şase metri. Am găsit platani destul de frumoşi, mari, care vor face umbră deja de anul viitor”, a precizat primarul Reșiței.

Resita trotuar golas 1

Tot pentru această porțiune a bulevardului edilul șef are în vedere o pistă de biciclete, un trotuar cu bănci și stâlpi de iluminat pietonal la nivelul solului. Lucrarea va fi gata în maxim 2 luni. Banii pentru această lucrare sunt din bugetul Primăriei, dar și de la firma care a schimbat conducta de gaz.

”Am alocat fonduri din bugetul de la Secţia de Reparaţii Drumuri şi în plus am convenit cu cei care au făcut lucrarea de gaz să ne dea nouă sumele care li s-ar fi cuvenit lor pentru reabilitarea cu asfalt şi să modificăm noi soluţia, şi plătim noi diferenţa. Deci o bună parte din aceşti bani îi vom recupera practic de la cei care au schimbat conducta de gaz“, explică Popa.

Planurile edilului șef sunt mărețe. Acesta precizează că aleea de promenadă se va întinde în viitor până la intrarea în cartierul Câlnic. Mai mult, reamenajarea porțiunii de trotuar de pe Bulevardul Revoluției este doar debutul proiectului de reamenajare a malurilor Bârzavei.

„Deocamdată facem acest tronson, vedem cum iese, dacă place publicului şi aşa mai departe…. Şi ulterior vom vedea ce facem. Am lansat caietul de sarcini pentru un concurs naţional de amenajare a malurilor Bârzavei, făcut în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România și ne aşteptăm, asemeni Clujului, care a făcut acelaşi concurs naţional pe Someş, să avem cel puţin 10-15 arhitecţi care să participe la această iniţiativă. Sper să rezulte de aici un proiect de reabilitare a malurilor Bârzavei frumos“, a adăugat Ioan Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ