„Un tramvai numit speranță” a circulat pe străzile Timișoarei, pentru oamenii care suferă de o boală rară

110

Un tramvai numit „speranță” cu totul special a circulat, astăzi, pe străzile din Timișoara. În garnitură s-au aflat aproximativ 30 de micuți care suferă de o boală rară, despre care majoritatea medicilor știu prea puțin. Și anume, imunodeficiențele primare.

Ajunși în stația din Piața Libertății, pasagerii au coborât, în jurul orei 13.00, și au lansat spre cer baloane colorate, ca simbol al speranței pentru bolnavii cu imunodeficiențe primare din România și din întreaga lume.

Acțiunea a avut loc în cadrul Săptămânii Mondiale a Imunodeficiențelor Primare, care se desfășoară în perioada 22 – 29 aprilie.

13081951_1186153261408479_1864922371_n

„Este important să se ştie despre aceste boli că sunt nediagnosticate pretutindeni în lume în proporţie de 80% din cazuri, sunt diagnosticate tardiv – aceasta înseamnă pentru bolnav complicaţii cronice şi chiar deces în multe cazuri, iar pentru societate costuri de mii de ori mai mari. În România o parte din aceşti pacienţi nu au acces la tratament corect, diagnosticaţi precoce şi trataţi corect majoritatea dintre pacienţi pot avea o viaţă normală”, spune Mihaela Bătăneanț, medic în cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Astăzi, în peste 150 de orașe de pe toate continentele s-au lansat baloane, iar în România a fost ales orașul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ