Un timișorean aleargă 200 de kilometri pentru elevii unui liceu. Ce vrea să le ofere

191

Pentru al cincilea an consecutiv, Remus Sime, tânărul IT-ist timișorean care în urma unui accident a devenit un pasionat al alergării în aer liber, organizează și anul acesta în perioada 17 – 18 septembrie a cincea ediție a evenimentului sportiv Alerg pentru o Cauză, în cadrul căruia va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă, din localitatea bihoreană Beiuș, locul unde Remus a făcut studiile liceale.

Împreună cu prietenii săi, Remus va alerga 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș, în regim de ștafetă. El speră ca și în acest an să  i se alăture pentru susținerea proiectului cât mai mulți alergători și donatori.

“Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Edițiile din anii trecuți au avut rezultate surprinzătoare – peste 50 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş au primit burse în valoare de 1.200 de lei fiecare, plătite în tranșe trimestriale. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 10 burse. 90 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de 10 la sută reprezentând cheltuieli pentru gestionarea proiectului”, a spus Remus Sime.

Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a tinerilor dar și situația materială a aplicanților este realizată o selecție a elevilor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar.

Și ediția din acest an a proiectului Alerg pentru o Cauză este susținută de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont:

Asociatia “Bunul Samaritean Beiuș” IBAN: RO83RNCB0034021802850001, SWIFT: RNCBROBU, Banca Comercială Română, Sucursala Beiuș,  Piața Samuil Vulcan 11, Beiuș, Bihor 415200.

Alternativ, donațiile se pot face simplu, online via http://bunulsamaritean.galantom.ro/.

Detalii suplimentare despre evenimentul din acest an, precum și despre edițiile anterioare le puteți afla pe site-ul www.alergpentruocauza.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ