Un student austriac care merge de la Viena la Marea Neagră pe Dunăre a rămas fără caiac

6494

Poliţiştii de frontieră orşoveni au recuperat caiacul unui student austriac aflat într-o croazieră pe fluviul Dunărea, in care se aflau bagajele personale, documentele si banii acestuia, dupa ce ambarcaţiunea fusese luată de apele crescute ale fluviului, din locul de campare de pe malul Dunării.

În ziua de 28 mai 2016, la ora 07.15, poliţiştii de frontieră orşoveni au fost sesizaţi telefonic de către proprietarul unei pensiuni turistice, despre faptul că ambarcaţia unui turist austriac care înnoptase la malul Dunării, pe direcţia km fluvial 964, a fost luată de apele crescute ale fluviului Dunărea.

student austriac (3)Imediat, la faţa locului, s-a deplasat nava fluvială de patrulare şi intervenţie MAI 4244 din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova care a reuşit, după aproximativ 15 minute de căutare, să recupereze caiacul şi bagajele aparţinând turistului austriac de pe şenalul navigabil al fluviului Dunărea.
După recuperarea din apele fluviului a caiacului şi bagajelor, poliţiştii de frontieră orşoveni le-au transportat la malul Dunării şi le-au predat turistului austriac.

Studentul austriac, în vârstă de 26 de ani, a declarat poliţiştilor de frontieră că a plecat cu ambarcaţia pe Dunăre, de la Viena cu destinaţia Marea Neagră, în cadrul unui proiect personal.
Acesta a mai spus că, la lăsarea serii, şi-a instalat cortul la malul Dunării, pe direcţia kilometrului fluvial 964, ridicându-şi si ambarcaţia pe mal.
Creșterea nivelului apelor fluviului pe timpul nopţii, cu peste un metru, a făcut ca ambarcaţia cu bagajele, documentele de călătorie şi banii acestuia să fie luate de ape.

LĂSAȚI UN MESAJ