Un spital timișorean a lansat o platformă online pentru depistarea bolilor pulmonare

82


Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timișoara a lansat prima platformă din România, „Pneumocontrol.ro”, dedicată pacienţilor cu afecţiuni pulmonare.

Platforma este dedicată şi societăţii civice și are scopul educării şi conştientizării bolilor pulmonare.
„La construirea acestei platforme au contribuit 20 de medici specialişti şi primari din cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara. 10 patologii pulmonare, dar şi exerciţii de respiraţie, de recuperare post-COVID-19, informaţii despre investigaţiile imagistice, explorări funcţionale, informaţii legate de renunţarea la fumat, vitaminoterapie, dar şi explicarea principalelor analize de laborator se numără printre subiectele prezentate în cadrul platformei”, spune, iniţiatorul proiectului, managerul spitalului, Cristian Oancea.
Platforma reuneşte informaţii despre diferite afecţiuni pulmonare, cum sunt cancerul pulmonar, boala pulmonară cronică obstructivă, astmul bronşic, fibroza pulmonară, infecţiile respiratorii, tuberculoza, dar şi alergii sau apnee în somn.
O altă premieră pentru o platformă medicală o reprezintă interacţiunea video online cu pacienţii. Vizitatorii paginii vor putea pune întrebări şi vor primi răspunsuri de la medicii implicaţi în realizarea platformei, prin intermediul unui live chat.
Pentru început, în fiecare miercuri, timp de o oră, un medic pneumolog va răspunde în direct întrebărilor celor care accesează site-ul.