Un spital din Banat a descoperit o metodă miraculoasă de tratament, pentru orice boală!

2978

Ultima metodă de tratament inventată de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa pare a fi terapia prin… frig. Pacienţii tremură în saloane şi sunt într-o situaţie disperată. Conform colegilor de la Radio Reșița, bolnavii strâng din dinţi şi rabdă. Ei spun că nu au ce să le reproşeze medicilor care îşi fac treaba în aceleaşi condiţii în care stau şi ei. O haină groasă peste pijamale, o căciulă pe cap şi o pătură în plus mai salvează situaţia, iar cei care se pot deplasa au preferat să stea, în zilele cu vreme bună, la soare în curtea spitalului pe o bancă, pentru că afara era mult mai cald decât înăuntru.

Cred că astăzi au fost în salon 10-12 grade Celsius. Cu trei pături stai şi tremuri, chiar tremuri! Ar trebui să fie căldură măcar două ore dimineaţa şi două seara. Uitaţi caloriferul e rece, e gheaţă. Noroc că e soare…afară e mai bine decât înăuntru”, se plângea un pacient internat la spitalul reșițean.

La polul opus, managerul Dumitru Secăşan susţine că nu are cum să fie atât de frig. Domnia sa a verificat totuși starea centralelor termice şi a promis că Staţionarul 1 va avea de urgență căldură.

Acesta declara aseară la Radio Reșița că „astăzi am fost informat, că toate centralele termice ale Spitalului Judeţean sunt în perfectă stare de funcţionare, încât în această după-amiază, de la ora 16.00, o să începem furnizarea agentului termic la Staţionarul 1. La celelalte două Staţionare, o să fim puţin mai restrictivi, în sensul în care astăzi la ora 12.00, temperatura în saloane, de exemplu pe secţia de Pneumologie, a fost de 21 de grade. Este puţin riscant în această perioadă în a furniza permanent căldură datorită faptului că sunt pacienţi care nu suportă foarte bine temperatura ridicată, alţii nu suportă frigul. Trebuie să fim prudenţi şi de aceea ne-am gândit la o furnizare cu intermitenţă a agentului termic. Să ştiţi că aproape în fiecare salon noi avem termometre şi nu cred că s-au înregistrat la staţionarul 2, doar 12 grade… nu neg, nu combat, dar nu cred că este posibil să fie doar atât”, a precizat managerul Dumitru Secăşan.

Până când se va rezolva, problema şi pentru celelalte două Staţionare oamenii sunt nevoiţi să tremure de frig în saloanele în care ar trebui să-şi aline durerea şi suferinţa!

Sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ