Un spital desprins din filme de groază, în vestul țării!

876

Imagini de coşmar la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Tencuiala este căzută, ferestrele sunt sparte şi izolate cu carton, instalaţiile sanitare sunt deteriorate, iar prin acoperiş a plouat.

Secția de Boli Infecțioase a spitalului arădean funcționează în două clădiri, construite în anii 1916 și 1955. Cele două clădiri nu au mai fost reparate de patru decenii și au făcut obiectul unui lung proces de retrocedare, cerere respinsă în cele din urmă.

Conducerea Spitalului Județean a motivat că nu pot fi derulate reparații capitale cât timp clădirile sunt obiectul cererii de retrocedare. La rândul său, actuala conducere a Consiliului Județean, care administrarea spitalul, afirmă că acest fapt nu împiedica efectuarea lucrărilor de întreținere.

Președintele CJ Arad reproşează conducerii spitalului neglijenţă, spunând că atunci când s-a spart prima ţiglă de pe acoperiş, trebuia înlocuită, nu să se aştepte să plouă în saloane. Iustin Cionca a mai declarat că atunci când a mers în vizită la secţie a găsit „un dezastru”.

Probleme cu clădiri vechi, dar cu condiţii ceva mai bune, mai există la secţiile de Oncologie, TBC sau Psihiatrie.

Probleme cu clădiri vechi, dar cu condiţii ceva mai bune, mai există la secţiile de Oncologie, TBC sau Psihiatrie.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este cel mai mare din judeţ, are 1.400 de paturi în 52 de secţii şi 22 de clădiri, în ţară fiind spitalul cu cele mai multe imobile şi cea mai mare răspândire, pe o rază de peste 85 de kilometri.

 

Sursa: radiotimisoara.ro

Foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ