Un soț gelos i-a înscenat un viol propriei soții

1068
Convins că unul dintre prietenii săi în face soţiei avansuri sexuale, Florin Ardelean, un tânăr din Zalău, a pus la cale un plan diabolic prin care a vrut să îşi discrediteze amicul. Bărbatul a pregătit în detaliu scenariul împreună cu soția sa.
Totul s-a petrecut în vara lui 2014. Cei doi soţi l-au chemat la ei acasă pe prietenul lor, susţinând că au nevoie de ajutor la treburile casnice. Imediat ce bărbatul a intrat în apartament, Florin Ardelean l-a atacat, aplicându-i mai multe lovituri, l-a imobilizat cu ajutorul soţiei, legându-l cu nişte cordoane de plastic de mâini şi de picioare.
„După imobilizarea persoanei vătămate, inculpatul i-a dat jos acesteia, până la genunchi, pantalonii şi lenjeria intimă, după care, i-a rupt inculpatei bluza cu care era îmbrăcată şi lenjeria intimă. Ulterior, inculpatul şi-a introdus mâna în vaginul soţiei sale şi apoi a atins penisul persoanei vătămate, repetând de câteva ori această operaţiune. Inculpatul i-a cerut soţiei sale să-i pună ceva pe gură persoanei vătămate şi aceasta a legat-o la gură cu o bucată de material“, se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj, instanţă care a judecat cazul.
Apoi, agresorul i-a aplicat soţiei mai multe lovituri cu palmele peste faţă şi a strâns-o de mâini şi picioare pentru a-i crea unele leziuni, iar lui însuşi şi-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona gurii. Apoi a sunat la 112 să anunțe violul.
Presupusul violator, la acea vreme angajat ca jandarm, a intrat în vizorul procurorilor militari care au deschis un dosar penal. În urma cercetărilor, a fost dispusă clasarea dosarului în ceea ce priveşte infracţiunea de viol. Unul dintre martorii audiaţi, fost prieten al lui Ardelean, a precizat că, într-o discuţie purtată în august 2014, acesta din urmă i-ar fi mărturisit că a înscenat violul şi i-a descris totul în detaliu. În faţa anchetatorilor, consoarta lui Ardelean a confirmat iniţial varianta soţului. După evaluarea medico-legală şi după raportul de constatare criminalistică cu privire la comportamentul simulat, femeia a revenit asupra declaraţiilor iniţiale şi a recunoscut că, în urma unei înţelegeri cu soţul său, a înscenat totul.

Ulterior, femeia a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru o pedeapsă de doi ani, opt luni şi 20 zile închisoare, suspendată condiţionat pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi şase luni. În ceea ce-l priveşte pe autorul planului, acesta a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv, în ianuarie 2018, la un an şi trei luni pentru lipsire de libertate în mod ilegal, şase luni pentru lovire sau alte violenţe şi un an şi nouă luni pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Pentru că acesta are un trecut pătat, Curtea de Apel Cluj a dispus ca Ardelean să stea după gratii pentru 11 ani şi două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ