Un şofer român l-a ajutat pe teroristul din Berlin fără să știe

261

Un şofer român de camion stabilit în Spania susţine că a fost abordat pe o autostradă din Franţa de autorul atentatului de la Berlin. Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, Anis Amri l-ar fi întrebat pe Alexandru G. cum poate ajunge la Lyon.

La două zile după ce a comis atentatul din Berlin, Anis Amri l-a întrebat pe Alexandru G., un șofer în vârstă de 37 de ani, pe o autostradă din Franța, cum poate ajunge la Lyon.

Întâmplarea ar fi avut loc la ora 22:45, într-o zonă de servicii situată pe autostrada 20 din Franţa, între localităţile Limoges şi Brive-la-Gaillarde, la 400 de kilometri de capitala Franței.

Românul a mai povestit că Anis Amri că a coborât dintr-o mașină și că i s-a adresat în franceză și italiană. Pentru că nu cunoaște aceste limbi, el i-ar fi explicat timp de zece minute ce să facă.

Potrivit presei spaniole, Alexandru G. este convins că bărbatul pe care l-a dirijat spre Lyon era tunisianul Anis Amri.

Românul și-a dat seama abia după aceea că cel pe care l-a ajutat este teroristul căutat în toată Europa și a sunat la poliție.

„Am fost bucuros că nu era un hoț, fiind jefuit de mai multe ori pe autostradă”, a spus românul, care își mai amintește că la final teroristul i-a spus „Ciao!”.

Șoferul român a mai povestit presei spaniole că nu a văzut numerele de înmatriculare, dar a observat că Anis Amri era destul de bine îmbrăcat și crede că cineva l-a ajutat să aibă haine curate.

Pe 19 decembrie, 12 oameni au murit şi 48 au fost răniţi în atentatul de la un târg de Crăciun din Berlin.

Anis Amri a fost ucis pe 23 decembrie la Milano, în urma unui schimb de focuri cu carabinierii italieni. Anchetatorii cred că el a ajuns cu un tren în orașul din nordul Italiei, după ce a fugit din Berlin în vestul Germaniei, a intrat în Franța și a ajuns la Paris.

 

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ