Un șofer care circula cu o viteză năucitoare pe autostrada vestului va suporta rigorile legii

107

Un șofer a fost prins circulând cu 104 kilometri la oră peste viteza maximă legală pe tronsonul de autostradă dintre vama Nădlac 2 și Pecica.

Pe acest tronson, autoritățile au stabilit încă din 21 iulie limită maximă de 100 de kilometri la oră din cauză că de la începutul anului, în zonă au avut loc șapte accidente rutiere soldate cu patru persoane decedate și 14 rănite ușor.

În cazul mașinii bărbatului, aparatul radar a indicat o viteză de 204 km la oră. Celelalte viteze mari au fost cuprinse între 172 și 194 de km la oră.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Livia Pescar, a declarat că au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.330 de lei. Dintre acestea, opt amenzi sunt pentru depășirea vitezei maxime admise cu mai mult de 50 de km/h fiind dispusa și măsură suspendării permisului pentru 90 de zile, iar alte șase amenzi pentru depășirea vitezei maxime admise, cu mai mult de 70 de km/h, fiind dispusă și măsură suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile,fără posibilitatea reducerii perioadei.

Controalele au avut loc în cadrul campaniei „Speed” desfășurată la nivel european sub egida ROADPOL (Organizația Polțiilor Rutiere Europene) pe toate categoriile de drum. Campania își propune conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă limitele legale de viteză.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ