Un secret cunoscut de toată lumea, Marilen Pirtea va candida pe listele PNL

318

Se apropie destul de repede campania electorală din acestă toamnă ce va definitiva o nouă componență a Parlamentului României. Poate mai bună sau poate chiar mai jalnică decât până acum. Rămâne de văzut. Așa cum toată lumea știa deja, pe prima poziție a listei de candidați la Camera Deputaților este și era de mai mult timp, rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea. Azi, pentru prima oară, acesta a ieșit în față într-o conferință de presă a liberalilor și a dezvăluit „misterul”. De fapt este vorba de un secret polichinellic, până acum toată lumea știa deja de acestă candidatură.

Universitarul timișorean a mai fost curtat sau anunțat cu fast de-a lungul timpului de diverse formațiunii politice ca făcând parte din echipa lor. A mai fost dat ca cert și de alte partide ca salvator universal. Chiar dânsul povestește că în urmă cu doi ani PSD-ul l-ar fi dorit candidat la alegerile partiale câştigate ulterior de Florin Bârsașteanu. „Neavând niciun angajament politic, am avut o discuție și o solicitare din partea PSD, prin care mi s-a propus acest lucru. A fost propunerea din partea PSD, am avut discuții cu conducerea centrală a partidului, neintermediate de niciun membru din conducerea locală a partidului. Nu era cazul, am avut ocazia să-i cunosc pe cei deveniți ulterior membri ai conducerii PSD. Am mulțumit, dar am declinat politicos propunerea, iar lucrurile au mers înainte”, a nuanțat lucrurile rectorul Pirtea.

Dar până în octombrie anul trecut nu a făcut parte din nici un partid politic.

„Până acum singura politică pe care am făcut-o a fost politica educațională. Niciodată nu am afirmat că am fost membru de partid. Nu am fost. Ce înseamnă să fii membru de partid? Să semnezi o adeziune, să plătești cotizație. Nu am semnat niciodată o adeziune. Știu că statutul din 2008 al PDL era ca președinții comisiilor de specialitate să fie membri de partid, nu simpatizanți. Întelegerea pe care am avut-o cu președintele Constantin Ostaficiuc a fost să fiu o excepție, pentru că nu doream să mă implic în partid. Am „activat”. A activa înseamna a desfășura activități pe anumite teme. Singura mea adeziune semnată ca membru al unui partid este în noul PNL”, a arătat candidatul.

În mai 2015, la ședința Consiliului de Coordonare Județean al PNL Timiș, desfășurată în prezența celor doi presedinți ai partidului Vasile Blaga și a Alinei Gorghiu, Marilen Pirtea a fost prezent pe scenă. Acum odată cu retragerea lui Blaga se mai așteaptă confirmarea președintei Gorghiu că va fi pe lista de potențiali senatori de Timiș din partea PNL. Nicolae Robu nu se grăbește să anunțe definitivarea acestor liste până la termenul limită impus de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ