Un profesor de matematică, născut în Timișoara, a obținut cel mai prestigios premiu științific din Austria!

328

Cel mai important premiu științific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de Euro, tocmai a fost câștigat de un matematician român, născut la Timișoara, care a studiat la Liceul Lenau, Adrian Constantin.

„Adrian Constantin (în foto) este unul dintre cei mai citați matematicieni din lume și premiul Wittgenstein 🏺 este considerat Nobelul Austriei: în juriu sunt laureați Nobel, câștigătorul e mediatizat și cei mai importanți politicieni austrieci se trag în poză cu el.

În toată presa austriacă a fost anunțat că în acest an <> a câștigat prestigiosul premiu pentru cercetarea lui în domeniul modelării matematice a mișcării valurilor și curenților, dar și pentru numărul mare de cercetători de vârf care s-au format în echipa lui.

E o poveste foarte faină, cu potențial de inspirație și de stârnit curiozitatea. Mediatizată în Austria, aproape deloc la noi în România. Pentru că într-o țară în care ministerele duduie de pile politice incompetente sau de șmecherași fără scrupule cu facultăți de mucava, nu e în interesul niciunuia dintre marii puternici să promoveze serios astfel de români.
O fac doar când nu mai au încotro.

Rețeta e veche de când lumea: vrei să obții un popor ușor de iobăgit, distruge-i educația și modelele adevărate”, a scris medicul și jurnalistul Vlad Mixich pe o rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ