Un primar din Banat le promite locuitorilor un ștrand nou nouț dar… nu pentru vara asta!

1552

La început de sezon estival, când majoritatea populației caută un loc umbros și un luciu de apă unde să se poată răcori, administrația locală din Cransebeș anunță un proiect ambițios: un ștrand complet transformat. Edilul șef Felix Borcean a declarat zilele trecute pentru Radio Reșița că ”pentru un oraș ca și Caransebeșul este prematur să se discute despre un Aquaparc complex care să includă zone estivale și hibernale”, așa că municipialitatea a hotărât să investească în actualul ștrand situat în parcul Teiuș.

„Intenţionăm să împărţim bazinul mare, care era costisitor şi prea puţin atrăgător din cauza adâncimii mari a apei. Am făcut un proiect în care bazinul este separat în două părţi, una de 1,2 m şi una de 1,6 m, cu o arie de relaxare, cu şezlonguri care vor flanca bazinul şi în zona mediană. Bazinul va fi prevăzut cu un sistem de filtrare modern. De asemenea, intenţionăm atât pentru zona mai puţin adâncă a bazinului mare, cât şi pentru bazinul de copii, să amplasăm tobogane moderne şi foarte atrăgătoare. Vom avea zona de nisip, umbrele de stuf, încercăm să facem ştrandul cât mai atractiv. Mai mulţ toate zonele din ștrand care acum au bitum vor fi amenajate cu pavele de culoare deschisă, modernizăm terenurile de tenis cu piciorul, de fotbal şi volei pe plajă, de baschet”, explică primarul Felix Borcean.

Toate lucrările vor costa 110 mii de euro și deși această investiție nu era preconizată în bugetul local, s-a ajuns la o înțelegere cu firma care va executa lucrarea, banii urmând să fie plătiți eșalonat, până în cursul anului viitor. Toate bune și frumoase numai că întregul proiect de reabilitare va fi finalizat până în luna mai 2018. Caransebeșenii trebuie să găsească alte soluții de răcorire pentru vara aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ