Un primar din Banat a renunțat la societatea de măturat stradal, vezi cu ce o înlocuiește

440

La începutul anului, primarul oraşului Moldova Nouă făcea un anunţ pe care unii nu l-au luat în seamă, întrucât nimeni până la Adrian Torma nu se gândise să renunţe la firma care asigura măturatul stradal în oraş şi să o înlocuiască cu beneficiarii ajutorului social. Cei care păreau pesimişti în această privinţă, iată că acum se pot convinge, primarul prezentând un prim raport referitor la măsura luată.

În luna februarie au beneficiat de ajutor social 94 de persoane, dintre care 79 au prestat zile de muncă în folosul comunităţii, iar şapte au adus adeverințe medicale prin care au fost scutiți de prestarea activității. Opt persoane, care nu au fost prezente la programarea zilelor de muncă, au ajutorul social suspendat conform prevederilor legale.

„După prima lună, în care am decis sa igienizam aleile şi străzile din oraș cu beneficiarii ajutorului social, consider că am făcut un pas important în responsabilizarea tuturor cu privire la faptul ca legea trebuie respectată şi aplicată.

Felicit echipa de la Gospodarirea Locală, echipa de la Asistenţă Socială şi pe toţi cei implicați în acest act curajos al punerii în aplicare a hotărârii administrației publice locale”, spune primarul Adrian Torma.

Unul dintre motivele pentru care s-a ajuns aici este şi faptul că primăria plătea anual aproximativ 400.000 lei pentru măturatul stradal, dar în același timp aproape 100 de localnici primeau ajutor social, fără ca mulţi dintre ei să presteze zile de muncă în folosul primăriei.

Sursa: Argument CS

LĂSAȚI UN MESAJ