Un primar a cerut despăgubiri uriaşe de la cei care l-au poreclit „Pinocchio”

183

Un primar din Timiş i-a dat în judecată pe doi „hateri” care l-au atacat pe grupul de Facebook al satului. Pornind de la asfaltarea unei străzi, un cetăţean a ajuns să îi spună primarului „Pinocchio” şi să sugereze că „trage prafuri pe nas”.

Primarul comunei Peciu Nou din judeţul Timiş, Gabriel Drăgan, i-a dat în judecată pe doi cetăţeni care l-au atacat pe grupul de Facebook al satului Sânmartinu Sârbesc şi pe alte grupuri locale de Facebook, cerând daune morale de 30.000 de euro, bani pe care să îi direcţioneze spre cauze sociale.

În procesul judecat în primă instanţă la Judecătoria Timişoara, primarul a arătat că înainte de alegerile locale din 2020, un cetăţean a lansat pe un grup de Facebook o „presupusă dezbatere publică” despre un proiect de asfaltare. Primarul a reclamat în process că „limbajul utilizat de către pârât a depăşit protecţia acordată de Convenţie (n.r. referitor la libertatea de exprimare), utilizând faţă de reclamant apelativul «Pinocchio», catalogându-l drept «mincinos» şi acuzându-l fără temei că «nu a respectat proiectul şi a furat din materiale», susţinând că proiectul a fost realizat doar «pentru campanie, pentru voturi»”. Edilul a mai arătat că fapta „hater”-ului este cu atât mai gravă cu cât pe aceeaşi pagină de socializare a spus: „Mda şi Pinocchio are nasul lung de la tras pe nas prafuri” sau „Problema e fie că sunt beţi, fie că au tras prea mult pe nas”. Primarul s-a mai plâns că la denigrarea sa a contribuit şi un alt cetăţean, care a spus că este „infractor”, spunându-i „nea savarină”. „Minţiţi şi când respiraţi faceţi-ne un mare bine. Dizolvaţi-vă sau aruncaţi-vă în aer”, ar fi fost un alt mesaj pentru care primarul a cerut daune morale.
Continuarea pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ