Un prim lot de 60.000 de vaccin Johnson & Johnson va ajunge în România mai repede decât se estima

89

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, anunță că se va lărgi paleta de vaccinuri posibile aflate la dispoziția medicilor ce fac inoculari împotriva virusului asiatic.

Cât de curând 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson vor sosi în țara noastră. Dacă totul merge conform celor estimate în data de 15 aprilie dozele se vor afla deja la dispoziția medicilor.

Se știe deja din surse internaționale dar și Andrei Baciu confirmă că acest produs medical este mai simplu de administrat fiind necesară o singură doză fără a se mai apela la acel rapel de întărire. O altă caracteristică a sa va face ca acesta să poată fi folosit pe scară largă de medicii de familie și de echipele mobile de vaccinare ce se vor deplassa în locurile greu accesibile din mediul rural fără asistență medicală.

Baciu spune că vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, va fi folosit cu precădere în cabinetele medicilor de familie, precum şi în centrele mobile de vaccinare. Centrele mobile sunt organziate în containere care vor merge în localităţi unde nu există medici de familie sau dispensare şi care au o capacitate de până la 96 de persoane vaccinate pe zi.

Veștile sunt îmbucurătoare pentru cei ce vor să se vaccineze dar sunt reticienți la produsul Astra Zeneca (sau cum se mai numește după schimbare numelui). Acesta este tot mai rău văzut de public iar unele țări chiar au sistat vaccinarea pâna la clarificarea certă a posibilității, sau nu, de a avea legătură cu apariția de cheaguri de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ