8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Un posibil dosar de molestare sexuală a elevilor într-o comună din Timiș. Persoana bănuită de astfel de acte ar fi șoferul de pe microbuzul școlar din localitate

Ca și când nu ar avea suficiente probleme de rezolvat aceia care se ocupă de învățământul timișean, iată că, recent, a mai apărut o situație pe cale să inflameze o comunitate.
La școala din localitatea Șacoșul Turcesc există un microbuz școlar ce duce și aduce elevii la cursuri. Până aici nu ar fi nimic spectaculos în această activitate.

Există însă tot mai multe voci care lansează acuzații grave la adresa șoferului ce muncește pe această mașină. Se spune, dar cam ferit și doar ca bârfă locală că acesta ar avea un comportament total nepotrivit față de unele eleve. Potrivit unor surse (care încă nu au depus acuzații oficiale) conducătorul auto ar profita de poziția sa și s-ar deda la abuzuri ce pot fi catalogate drept hărțuiri sexuale. Aduce injurii, se folosește de un limbaj necuviincios și chiar pipăie elevele.
Conducerea școlii bănuiește câte ceva dar nu a luat nici o măsură legală până acum.
Singura hotărâre a fost aceea de a trimite cu microbuzul câte un cadru didactic pentru a supraveghea situația de pe traseu.

Chestiunile ciudate care se întâmplă în localitate au ajuns să fie cunoscute de Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar din Județul Timiș ,,Spiru Haret”. Abia din această clipă s-a bănuit că este ceva putred cu acel microbuz și cu transportul de elevi.

A fost trimisă nota nr 1139 din 13 martie 2024 către directoarea Simona Tiriteu în care se arată că este ilegală folosirea dascălilor ca „însoțitori” de transport.
Acest lucru este clarificat de „Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de sector de negociere colectivă din Învățământul Preuniversitar” unde se stipulează, la art 83, că „angajații nu au obligația însoțirii preșcolarilor sau elevilor care fac naveta…”

Astfel, a fost sistată acestă obligativitate de a însoți transportul de elevi. Dar problema a rămas. Dacă personajul în cauză are acele apucături care frizează pedofilia, ar fi trebui anunțată Poliția.
Inspectorul general Aura Danielescu a aflat și dânsa de la conducerea sindicatului că se întâmplă ceva putred la Școala gimnazială Sacoșul Turcesc.
Ea a recomandat să fie anunțată Poliția și să nu se mușamalizeze tărășenia urât mirositoare.
Luni o echipă a inspectoratului a ajuns la școală și a fost numită o comisie de anchetă internă. Până acum încă nu este foarte clară problema. Există sau nu există acte de molestare sexuală a minorilor?
Mai trebuie spus că Inspectoratul Școlar a preluat de curând transportul elevilor și a angajat șoferul doar din luna decembrie, pentru a nu lăsa copiii fără mijloc de navetă. Până recent, de acest aspect se ocupa primăria locală, dar aceasta a rămas fără fonduri și a renunțat la serviciul oferit elevilor.

Că ceva e putred la școala respectivă, o dovedește și faptul că doamna profesor Simona Tiriteu nu a dorit, la solicitarea noastră, să comenteze situația ivită la școală deoarece nu mai deține o funcție de conducere. Tocmai a demisionat din poziția de director.

Alte subiecte :

Citește și :