Un polițist erou din vestul țării a murit!

459

Iulian Luca, poliţistul local din Hunedoara care a salvat viaţa unei femei care intenţiona să se sinucidă aruncându-se de pe un bloc turn, a murit.

A murit unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti locali din Hunedoara, Iulian Ovidiu Luca (48 de ani), devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte o femeie care intenţiona să se sinucidă.

În toamna anului 2013, poliţistul local din Hunedoara a urcat pe acoperişul unui bloc cu zece etaje din Hunedoara, de pe care femia ameninţa că se va arunca în gol.

Hunedoreanca, mamă a unui copil, a fost la un pas să se sinucidă, dar a fost împiedicată de poliţist, care a imobilizat-o la timp, strângând-o în braţe cu putere şi trăgând-o de pe bordura acoperişului.

Ovidiu Luca şi încă un hunedorean au trebuit să se lupte pentru a o calma pe femeie. În cele din urmă, ea a fost adusă la spital, unde şi-a revenit din starea în care se afla, pentru care luase decizia de a-şi pune capăt zilelor.

Pentru că şi-a riscat viaţa pentru a o salva pe hunedoreancă, Ovidiu Luca a fost premiat, simbolic, de comunitate, în cadrul campaniei civice „Premianţii fără premii”.

„Ovidiu Luca a lucrat 13 ani în cadrul Poliţiei Locale din municipiul Hunedoara, iar din luna mai a acestui an s-a pensionat pe caz de boală. Ovidiu Luca a fost un bun coleg şi prieten, un angajat model, unul dintre oamenii cu care municipiul Hunedoara se mândreşte, un om şi un poliţist valoros, demn de consideraţie”, a informat Primăria Hunedoara.

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ