Un patron din vestul țării vrea să îi angajeze pe ce doi bărbați din Sri Lanka, huliți de sătenii din Ditrău

71
Cazul celor doi bărbați din Sri Lanka, huliți de sătenii din satul Ditrău, din județul Harghita, și dați afară de la o brutărie din localitate, în urma unor proteste ale oamenilor, au revoltat întreaga țară. După ce antreprenorul Ștefan Mandachi, devenit cunoscut după construirea unui metru de autostradă și inițiatorul mișcării #șîeu, a fost primul care a anunțat că dorește să îi angajeze pe cei doi cetățeni din Sri Lanka, acum, un om de afaceri din Deva s-a oferit și el să le dea de lucru.
Marius Sanfirișca, patronul unei pizzerii din Deva, vrea să îi angajeze pe oamenii izgoniți din Ditrău, județul Harghita.
„Am nevoie la Deva de ei, la o pizzerie. (…) Acelor străini le place munca, de ce nu se duc și cei din acel sat să muncească… ori le place să trăiască din ajutoare sociale… munca este grea… pentru unii”, a scris Marius Sanfirișca pe contul său de socializare.
Hunedoreanul și-a lăsat numerele de telefon pe rețeaua de socializare, pentru a putea fi contactat.
Vă reamintim, miercuri aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka. Temerea localnicilor din Ditrău a fost că brutarii singalezi vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.
„Încă din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost înregistrat un dosar de cercetare penală faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare, în ideea în care trebuie să lămurim mai întâi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să identificăm eventualele persoane care se fac vinovate de săvârşirea acestei fapte”, potrivit IPJ Harghita.
„Nu vrem să mâncăm pâine frământată de mâinile lor”. „Nu vrem aici țigani și negri, să fie clar”. „Comunitatea noastră nu acceptă să vină oameni din afară, mai ales cu piele de culoare”, au fost câteva dintre mesajele localnicilor din Ditrău legate subiectul celor doi bărbați din Sri Lanka angajați la brutăria locală.

LĂSAȚI UN MESAJ