Un pacient ars refuzat de spitalele din România a fost trimis la o clinică din Viena pe cheltuiala patronului său

1564

Detalii incredibile ies la iveală în cazul inginerului-şef din Baia Mare, ars în explozia unui cuptor de topire şi turnare a pieselor metalice. Bărbatul de 41 de ani a fost refuzat de spitalele de specialitate din România, fiind transferat la Viena, marţi seară, pe cheltuiala patronului.

Un nou caz de pacient refuzat în spitalele din România arată problemele grave cu care se confruntă sistemul românesc de sănătate. Refuzat de spitalele româneşti, bărbatul de 41 de ani, din Baia Mare, va avea o şansă la viaţă după ce a fost transferat la AKH Viena. Transferul a fost plătit de către omul de afaceri pentru care lucra bărbatul şi a fost făcut cu un avion medical din Gyor, Ungaria. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) îi putea asigura doar transport terestru, cu o ambulanţă, iar în cazul bărbatului care suferise arsuri grave de gradele II şi III pe aproape 55% din suprafaţa corpului orice minut în plus putea duce la complicaţii.

Demersurile pentru transferul în străinătate au fost începute de către managerul Spitalului Judeţean din Baia Mare, Sorina Pintea, după ce aceasta s-a lovit de refuzurile spitalelor din România.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ